Pride

Skeiv Verden Vest inviterer til BursdagsVest under Regnbuedagene

I år er det 20 år siden Skeiv Verden ble stiftet, og syv år siden Skeiv Verden Vest så dagens lys. – Det feirer vi med stor jubileumsfest under Regnbuedagene, sier Erwin Rapiz Navarro, daglig leder i Skeiv Verden Vest til Blikk.

Daglig leder i Skeiv Verden Vest, Erwin Rapiz Navarro, og prosjektleder Mona Frank inviterer til BursdagsVest under Regnbuedagene for å feire Skeiv Verdens 20 års jubileum, og lokallagets syvårs jubileum.
Publisert Sist oppdatert

Under årets Regnbuedagene i Bergen slår Skeiv Verden Vest på stortromma, og inviterer til nærmere 20 arrangementer under festivalen.

– Det er vårt mest omfattende program noensinne, noe som passer seg for en syvårs-jubilant, sier Erwin Rapiz Navarro, daglig leder i Skeiv Verden Vest til Blikk.

BursdagsVest

Skeiv Verden Vest ble etablert under Regnbuedagene for syv år siden, så da passer det med bursdagsfest nå i juni, og det ligger an til å bli en heidundrandes fest i Pride Park 7. juni.

– Vi kaller det BursdagsVest, og inviterer alle til å feire med oss at Skeiv Verden fyller 20 år, og at lokalavdelingen feirer syv år. Frida Marida kommer, og det blir drag og vogue, samt god musikk fra DJ Sausan.

Ellers på programmet til Skeiv Verden Vest står alt fra panelsamtaler, workshops, queer sauna, kafé og stands i Pride Park.

– Vi har workshops innen mange ulike temaer, som forhold, dating og dragsminke. Men også sosiale arrangementer. Nytt av året er et fokus på familier med kjønnskreative barn. Det er et relativt nytt tema her i Bergen, og vi mener dette er viktig tematikk.

Skeiv og flyktning

Skeiv Verden Vest byr også på spennende møter under festivalen.

– 4. juni i Pride Park kan publikum møte et Skeiv Verden-medlem som snakker om det å være skeiv og flyktning, og hans møte og erfaring med å bo på asylmottak som skeiv. Juan snakker om hvor utrygt det er å være skeiv på mottak her i Norge, sier Navarro.

– Det er historier som sjeldent løftes fram i offentligheten, men som vi i Skeiv Verden hører mye om fra vårt nettverk.

– Det er veldig få som tørr å snakke åpent om dette, så vi er glade for at Juan tar turen fra Tromsø for å dele sine erfaringer og sin historie.

Et spørsmål Skeiv Verden Vest stiller under festivalen er: Kan jeg være troende muslim og skeiv samtidig?

– Vi inviterer til en åpen og respektfull samtale om skeivhet og islam 6. juni. Arrangementet gir en unik mulighet til å utforske spørsmål, erfaringer og perspektiver knyttet til skeiv identitet innenfor rammen av islamsk tro og kultur, sier Navarro.

Parade og filmprogram

I tillegg til politikk, sosiale møteplasser og workshops, står kultur i fokus, og da gjennom filmvisninger i samarbeid med Cinemateket i Bergen.

– Det blir ikke bare film under Regnbuedagene, men i hele pride-måneden juni, og hele programmet ligger på våre Facebook-sider, sier Navarro.

Skeiv Verden Vest vil være høyst synlige også i paraden, som går av stabelen lørdag 8. juni.

– Vi stiller med egen flåte med dj i paraden i år. Flåten er et samarbeid mellom Skeiv Verden Vest, Papillon og Bergen Kjøtt, sier Erwin Rapiz Navarro.

Info: Skeiv Verden Vest

 

Powered by Labrador CMS