Pride

Angrer på brenning av regnbueflagg

Regnbueflagget som hang ved Seljord barne- og ungdomsskole ble kappet ned og tent på natt til søndag.

Regnbueflagget ved Seljord barne- og ungdomsskole ble heist 1. juni, men natt til søndag ble det tatt ned og tent på.
Publisert

Kommunen varslet politiet om hendelsen og ga uttrykk for at de ville anmelde skadeverket. Det skjer likevel ikke, sier ordfører i Seljord, Beate Marie Dahl Eide til NRK.

«Jeg fikk en telefon fra to angrende syndere som ville fortelle at de hadde tatt ned flagget og satt fyr på det», sier Dahl Eide.

Innringerne hevdet at hendelsen ikke var en ytring mot Pride. «De var veldig opptatt av å si at det ikke lå noe mer bak. Det var ikke noen markering. Det var ikke noen baktanke eller ønske om å ramme noen.»

Ordføreren forteller at de som står bak handlingen innrømmet at de gjorde et dårlig valg i forbindelse med alkohol, og hun tror på forklaringen.

Saken får derfor ingen konsekvenser for de involverte.

Politiet er imidlertid av en annen oppfatning. «Hvis handlingen skjer på en skole, kan det være mer alvorlig. For det har litt å si hvordan omgivelsene oppfatter dette», sier Kai Spurkland, politiadvokat i Oslo politidistrikt.

Spurkland legger vekt på at han uttaler seg på generelt grunnlag.

«Hvis det oppfattes som skremmende, må man legge vekt på det, uavhengig av hva som er den egentlige motivasjonen», sier han.

Å tenne på et regnbueflagg kan være brudd på ulike paragrafer i straffeloven. Ett forhold er hvorvidt paragrafen om hatefulle ytringer er brutt.

«For at en ytring skal være straffbar, må den tolkes slik at det uten tvil retter seg mot skeive som personer.»

Powered by Labrador CMS