Pride

Politikerne i Ålesund åpner for regnbueflagg

Formannskapet omgjør kommunedirektøren i Ålesunds vedtak om at skolene i kommunen ikke fikk heise regnbueflagget under årets Pride-feiring.

Publisert

Ifølge Sunnmørsposten har formannskapet vedtatt at skolene likevel får heise regnbueflagget.

Ap og SV sitt forslag om å si at skolene skal flagge fikk mindretallets fem stemmer. Bare KrFs ene representant stemte for at skolene ikke skal flagge. Saken skal også opp i kommunestyret torsdag.

Det var i begynnelsen av mai at Kommunedirektøren i Ålesund bestemte at skolene i kommunen ikke fikk heise regnbueflagget under årets Pride-feiring.

– Skolene skal være for alle elever og det blir arbeidet med inkludering og mangfold hver dag gjennom året. Kommunedirektøren har etter ønske fra flere bestemt at det ikke flagges ved skolene i Ålesund under Pride i år, sto det i et brev fra kommunen som gikk ut til rektorene ved alle skolene i Ålesund i begynnelsen av mai.

Trosset avgjørelsen

Tidligere har det ikke vært noen felles bestemmelse for å heise regnbueflagget på skolene i kommunen. Det har vært opp til hver enkelt skole, og praksisen har dermed variert.

Konstituert rektor ved Blindheim ungdomsskole i Ålesund, Hallgeir Buset fortalte til Sunnmørsposten i mai at de ville trosse avgjørelsen.

Hos dem vaiet Pride-flagget i flaggstanga ved skolen kort tid etter forbudet.

– Dette strider mot alt hva Blindheim ungdomsskole står for. Vi ønsker å være inkluderende og heie på mangfoldet, sa Buset til avisen.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS