Pride

Bredtveit fengsel feiret RøverPride

I dag ble det skrevet Pridehistorie innenfor murene på Bredtveit da RøverRadion arrangerte RøverPride.

Den svenske rapperen Silvana Imans gig for kvinnene på Bredtveit kan beskrives med ett ord; legendarisk.
Publisert Sist oppdatert

Arrangøren bak Røver Pride var RøverRadion, en stasjon drevet av og for innsatte i norske fengsler.

Deltagerne på RøverPride var innsatte og ansatte ved høyrisikofengselet Bredtveit. Gjestene kom blant annet fra Kriminalomsorgen, Salam, Oslo Pride og andre organisasjoner og etater.

Konserten med den svenske rapartisten Silvana Iman var også historisk. Hun leverte et intenst sett som løftet taket i det kombinerte kirke og gymrommet i fengselet.

I fjor ble verdens første pridefeiring i et fengsel gjennomført, også det i Norge, også det med RøverRadion som initiativtager. Det skjedde i mannsfengselet i Eidsberg i Østfold.

I år var det kvinnenes tur.

Blant gjestene under arrangementet var også direktør for Kriminalomsorgdirektoratet Lise Sannerud.

– Jeg er glad for at RøverRadioen har tatt initiativ til pride i fengsel, det er viktig at vi løfter fram at alle mennesker har rett til å være seg selv, sier Sannerud til Blikk.

Som ved alle sine besøk i fengsler, stilte Sannerud i uniform med fire stjerner på skuldrene og blankpussede sko.

Kontrasten synes stor til de innsatte i fritidsklær og ymse utgaver av plasttøffler.

– Nå skal vi feire!

Da rapperen Silvana Iman entret scenen, det vil si gulvet foran alteret i den kombinerte kirke og gymsalen, ble alle ulikheter revet ned.

Prideflaggene og stemningen gikk i taket, og RøverRadions grunnlegger og «Captain Love» Mina Hadjian digget vilt sammen med radiokollegaene og innsatte.

– Ingenting er bedre enn at Pride kommer til fengselet, sa Kathrine (33), en av de mange som hadde valgt å ta turen ned fra cella.

– Nå skal vi feire!

Mina Hadjian er på mange måter pott og panne bak RøverRadion. I kledelig jumpsuit styrte Hadjian aka «Captain Love» RøverRadioens Pride-arrangement på Bredtveit kvinnefengsel med kjærleik og attityde.
Direktør for Kriminalomsorgsdirektoratet Lise Sannerud ledet an da RøverPride-paraden på Bredtveit kvinnefengsel skulle igang.
Powered by Labrador CMS