Pride Sogn og Fjordane, 2019.

Skeiv Ungdom vokser

Skeiv Ungdom oppretter fire nye stillinger for å styrke støtten til organisasjonens medlemmer og det viktige arbeidet de legger ned i lokallagene.

Publisert Sist oppdatert

Økningen fører til at Skeiv Ungdom fordobler ansatte-staben i løpet av 2020. De nye stillingene er rådgiver i skoletiltaket Restart, kommunikasjonsrådgiver, organisasjonsrådgiver og fagkoordinator. I tillegg har vervet til leder i SkU Oslo Viken blitt frikjøpt i 50 prosent stilling.

– ­­Disse ressursene vil bety utrolig mye for Skeiv Ungdoms arbeid fremover, spesielt for lokallagene våre. Hovedårsaken til at vi utvider er for å kunne tilby bedre støtte for våre tillitsvalgte og medlemmer, slik at vi kan bygge medlemsvekst og utvikle organisasjonen videre, sier administrasjonsleder Åsmund Forbech Holst i Skeiv Ungdom.

Stor respons

Vi er utrolig glad for at vi i år får økt kapasiteten.

Åsmund Forbech Holst

Skeiv Ungdom går fra to til tre fulltidsansatte i skoleprosjektet Restart, og har nettopp lyst ut stillingen som prosjektkoordinator i chat- og samtaletilbudet Ungdomstelefonen – en stilling som i vår ble utvidet fra 40 til 100 prosent.

– Vi er utrolig glad for at vi i år får økt kapasiteten i flere av prosjektene våre. Kapasiteten i organisasjonen har vært sprengt i lang tid nå, og det er godt at vi endelig får gjort noe med dette, legger Forbech Holst til.

To av de nye stillingene er allerede besatt og for tiden jobber ansettelseskomiteen med å finne den nye rådgiveren til Restart. Utlysningen resulterte i totalt 111 søknader.

– Det er litt overveldende, men først og fremst kjempeartig at vi har fått så stor respons, dette har vi aldri opplevd før. Vi setter stor pris på at det er så mange som ønsker å jobbe hos oss i Skeiv Ungdom og at vi kan lyse ut det vi kan i en utfordrende tid i arbeidsmarkedet, sier den administrerende lederen.

Skeiv Ungdom har totalt 13 lokallag over hele landet, som blant annet jobber med politisk arbeid, arrangerer sosiale treff og medlemsmøter.

Digitale intervjuer

Arbeidsoppgavene i flere av de nye stillingene vil dreie seg om å være til støtte for lokallagene. Den nye organisasjonsrådgiveren skal blant annet være en støtte for lokallagene og hjelpe dem med driftsrelaterte arbeidsoppgaver som økonomiarbeid og arrangering av årsmøter. Fagkoordinator skal jobbe med skolering av tillitsvalgte og styrke organisasjonens brukerrepresentanter til å kunne representere unge skeives perspektiver i lokale brukerråd og lignende. Kommunikasjonsrådgiver skal bistå i lokallagenes kommunikasjonsarbeid og sikre høy og bred rekkevidde.

Rekrutteringen av kandidatene til de nye stillingene har i år foregått digitalt.

– Vi har vært nødt til å tenke litt annerledes rundt rekrutteringen, det er jo så klart veldig annerledes å møte en kandidat gjennom en skjerm fremfor i virkeligheten, men vi opplever at vi har fått til gode prosesser til tross for det. Det har blitt jobbet mye utvikling av organisasjonen de siste årene og det er gøy å se resultatene av dette nå, jeg er spent på hvor dette bringe oss videre, sier Forbech Holst til Blikk.

Powered by Labrador CMS