Urix

«Ikke reis til Florida»

Floridas guvernør Ron DeSantis har erklært krig mot woke, drag, skeive og transbarn. Nå advares skeive og melaninrike mot å reise til Florida.

Borgrettsorganisasjonen NAACT råder lhbt+personer og melaninrike fra å besøke Florida.
Publisert

Den amerikanske borgerrettighetsorganisasjon The National Association for the Advancement of Colored People (NAACT), har kommet med et klar advarsel til personer som vil besøke Florida, på bakgrunn av politikken som føres der.

«Reiserådet kommer som et direkte svar på guvernør Ron DeSantis’ aggressive forsøk på å slette svart historie og begrense mangfold, likhet og inkluderingsprogrammer i Floridas skoler», skriver NAACP i en pressemelding.

Straffeforfølger foreldre

Republikaneren Ron DeSantis som er ventet å kunngjøre sitt kandidatur foran presidentvalget i 2024 veldig snart, står bak en rekke lover og lovforslag som rammer den skeive befolkningen. DeSantis har blant annet truet med å inndra skjenkebevillinger for å få slutt på drag show.

I april fikk han gjennomslag for et lovforslag som vil ta omsorgsretten fra foreldre og straffeforfølge dem for å gi barna sine behandling for kjønnsinkongruens.

I fjor satte guvernøren sin signatur på en annen omstridt lov, «Don’t Say Gay», som forbyr undervisning i seksualitet og kjønnsidentitet fra førskole til 3. trinn, en lov som kalles «Don’t Say Gay» blant kritikerne. DeSantis gikk i bresjen for loven.

«Vi vil ikke la den ytre venstresidens «woke»-agenda ta over våre skoler og arbeidsplasser», sa DeSantis da han signerte loven.

The WOKE Act

Offentlig er loven kjent som «The WOKE Act», en forkortelse for «Stop the Wrongs to Our Kids and Employees».

Loven forbyr blant annet bedrifter og skoler å utsette ansatte og elever «for en påtvunget aktivitet som fremmer eller tvinger enkeltpersoner til å tro på diskriminerende konsepter».

Om en arbeidsgiver eller lærer får arbeidstakere eller elever til å tro at de er «iboende rasistiske, sexistiske, eller undertrykkende», eller at de burde føle seg skyldige for historisk urettferdighet mot andre mennesker, har arbeidstakere, elever og foreldre nå rett til å saksøke arbeidsgiver/lærer.

Fiendtlige Florida

Alle disse lovene og lovforslagene som er signert DeSantis, er grunnlaget for advarselen fra NAACP om å reise til DeSantis’ stat.

«Florida er åpenlyst fiendtlig overfor afroamerikanere, fargede og lhbt+-personer. Før du reiser til Florida, så vær klar over at staten Florida degraderer og marginaliserer bidragene fra afroamerikanere og andre fargede folkegrupper, og utfordringene de står overfor», skriver NAACP.

Floridas viktigste inntektskilde er turisttrafikken. Ifjor hadde delstaten rekordhøye 137,6 millioner besøkende, ifølge guvernør Ron DeSantis' kontor. Folk fra andre stater utgjorde i underkant av 93 prosent av turistene.

Florida er også et av verdens fremste reisemål for homofile og lesbiske. Ifølge Visit Florida viser markedsundersøkelser at 3,4 prosent av de innenlands-turistene i 2019 –nesten 4 millioner mennesker – identifiserte seg som ikke-heterofile.

Powered by Labrador CMS