Urix

USAs mest lhbt-vennlige byer

San Francisco har, ikke overraskende, blitt rangert som den mest lhbt-vennlige byen i USA.

San Francisco troner på toppen av Clevers studie over USAs mest lhbt-vennlige byer.
Publisert

En studie utført av eiendomsnettstedet Clever har rangert amerikanske byer etter hvor lhbt+-vennlige de er, basert på inkludering, kjønnsbekreftende helsehjelp, anti-trans-lovgivning, Pride-arrangementer, Don't Say Gay-lover og møteplasser og utesteder.

Ifølge Clever er San Fransisco, i nordlige California, beskrevet som en inkluderende og mangfoldig oase, og havner på første plass på grunn av det store antallet homofile barer, noe som gjør den til et levende knutepunkt for lhbt-natteliv og kultur, samt inkluderende lover.

Ifølge nettstedet er innbyggerne mer inkluderende enn gjennomsnittet, med bare 12 prosent som motsetter seg anti-diskrimineringslover, 37 prosent lavere enn det nasjonale gjennomsnittet.

På andreplass på listen er Hartford, Connecticut, som studien fant hadde lavest prosentandel av mennesker som motsetter seg likekjønnet ekteskap, mens Las Vegas, Nevada, kom på tredjeplass.

California dukker opp i rangeringen fire ganger, med byene Los Angeles, San Diego og delstatshovedstaden Sacramento godt plassert blant de ti beste.

California er den mest lhbt-vennlige staten ifølge sa studien. Når det gjelder politikk, har den nesten en perfekt likhetsscore.

Kanskje overraskende klarer ikke New York å komme med på topp 10. listen, og havner på 20. plass, fordi New York har færre tilbydere av kjønnsbekreftende helsehjelp enn gjennomsnittet.

Memphis i Tennessee er rangert som den dårligste av alle, etterfulgt av Houston, Texas, og Jacksonville, Florida.

Delstatene Florida, Texas og Missouri dukker alle opp flere ganger i bunn 10. listen, delvis på grunn av anti-lhbt-lover. Mange av de dårligst rangerte byene ligger i sørstatene.

De mest lhbt-vennlige byene i USA

 1. San Francisco, California
 2. Hartford, Connecticut
 3. Las Vegas, Nevada
 4. Portland, Oregon
 5. Denver, Colorado
 6. Los Angeles, California
 7. San Diego, California
 8. Sacramento, California
 9. Chicago, Illinois
 10. New Orleans, Louisiana

De minst lhbt-vennlige byene

 1. Memphis, Tennessee
 2. Houston, Texas
 3. Jacksonville, Florida
 4. Birmingham, Alabama
 5. Miami, Florida
 6. Dallas, Texas
 7. Oklahoma City, Oklahoma
 8. Tampa, Florida
 9. St. Louis, Missouri
 10. Kansas City, Missouri
Powered by Labrador CMS