Urix

Dømt for å pedosverte skeive

Laurence Fox, en britisk høyreekstrem aktivist og tidligere skuespiller, må betale nærmere 2,5 millioner kroner etter å ha pedosvertet dragartisten Crystal og et styremedlem i rettighetsorganisasjonen Stonewall.

Dragartisten Crystal ble verdenskjent etter å ha deltatt i sesong en av RuPaul's Drag Race UK.
Publisert Sist oppdatert

Laurence Fox, kjent fra tv-serier som ITVs «Lewis», har de senere årene gjort seg bemerket som vaksinemotstander, konspirasjonsteoretiker og ant-lhbt-aktivist. Fox er leder av Reclaim Party og har vært arrestert for konspirasjonene sine, og har mistet jobber som følge av aktivitetene sine.

Nå må han betale dyrt etter å ha pedosvertet Simon Blake, tidligere styremedlem av rettighetsorganisasjonen Stonewall, og dragartisten Crystal, kjent fra RuPaul’s Drag Race UK.

Det begynte med et innlegg på X, hvor Fox fordømte supermarkedkjeden Sainsbury's og oppfordret til boikott etter at de hadde lagt ut et innlegg på sosiale medier der de feiret Black History Month. Blake og Crystal, som egentlig heter Colin Seymour, kalte Fox rasistisk på grunn av innlegget hans, hvorpå han svarte med å anklage dem for å være pedofile.

Tidligere har Fox lagt ut bilder av Pride-flagget som et hakekors, brent regnbueflagget på video, latterliggjort Black Lives Matter og motsatt seg nasjonale retningslinjer for COVID-sikkerhet som nedstengninger og sosial distansering.

Crystal påstod etter avgjørelsen i januar at etter Fox' uttalelser på Twitter, hadde det ført til mye hets og trakassering.

«Det er forferdelig», sier Crystal til PinkNews.

«Det har vært tre år med kontinuerlig hets, spesielt fordi jeg befinner meg i en offentlig sfære der jeg møter mennesker som ikke er en del av dragmiljøet eller dragfans eller lhbt-miljøet.»

Fox selv kalte dommerens avgjørelse en «mobbers håndbok» og uttrykte misnøye på X, hvor han postet: «Du får den samme summen hvis du mister et bein på jobben. Så surrealistisk at det nesten er morsomt.»

 

Powered by Labrador CMS