Urix

Risikerer 20 år i fengsel fordi de var nakne hjemme

To russiske menn risikerer inntil 20 år i fengsel etter anklager om sex i egen leilighet.

Publisert Sist oppdatert

Kvinnen som anmeldte paret Daniil og Timur for å ha hatt sex slik at barna hennes så dem gjennom vinduet, har siden har trukket anklagen. Det kan likevel være for sent å stanse rettssaken mot Daniil og Timur.

Ifølge nettstedet Pink News fant hendelsen sted da de to unge mennene Daniil og Timur ble observert gjennom sitt eget vindu av naboens barn. Barna fortalt sin mor at mennene ikke hadde klær på seg og at de hadde gjort noe moren tolket som seksuelle handlinger. Mennene selv forklarte politiet at de hadde kledd av seg for å fikse et sprukket vannrør.

Angrer, men kanskje for sent

Moren til barna har siden trukket anklagene tilbake, men det russiske rettsvesenet ruller likevel videre. Daniil og Timur er for tiden varetektsfengslet mens saken utredes. Finner myndighetene at de skal tiltales for å ha eksponert barn for homoseksuelle handlinger, er strafferammen 12- 20 års fengsel.

Etter at Putin i 2013 signerte sin «homopropaganda- lov», har russiske myndigheter slått hardt ned på alle former for omtale av homofili som de anser som rettet mot barn. Det inkluderer barn og unges adgang til å lese bøker om tema, streame lhbtq-filmer og serier, høre om skeive på skolen eller bli informert om andre samlivsformer enn de tradisjonelle.

Blir Daniil og Timur tiltalt for å ha eksponert barn for homoseksuelle handlinger hjelper det ikke at det i så fall foregikk hjemme bak stengte dører.

Powered by Labrador CMS