Film

Skeiv Valentines-film på Vega

Men det er en fordel å ikke vite for mye om Andrew Haighs prisvinnende og kritikerroste film «All of Us Strangers» før du tar turen til kinosalen, mener Vegas programsjef.

«All of Us Strangers» har Andrew Scott og Paul Mescal i hovedrollene. Det var viktig for Haigh, som selv er skeiv, at hovedpersonen også var homo utenfor lerretet.
Publisert Sist oppdatert

I samarbeid med det studentdrevne mediettidsskrifet Presset viser Vega scene britiske Andrew Haigs kritikerroste «All of Us Strangers» onsdag 14. feburar, selveste Valentinesdagen.

 – Det er en film om blant annet kjærlighet, savn, medmenneskelighet og bearbeidelse av barndom og følelser, og i så måte må det sies å være en film som tar opp i seg verdier vi burde prioritere på en dag som valentinsdag, eller kjærlighetsdagen om man vil, sier Vegas programsjef Truls Foss til Blikk.

Vegas programsjef Truls Foss.

Dette er også første gang en skeiv film får markere Valentinesdagen på Vega. Riktig nok har de heller ikke hatt for vane med større arrangement, men Foss minnes at de har hatt noe de kalte «Valentins yey or ney».

– Vi satte opp romantiske filmer i en sal, «If Beale Street Could Talk» og «Cold War», og det stikk motsatte i en annen(«The House That Jack Built» og «Climax». Så kunne publikum selv velge hvordan de ønsket å «ferie» dagen.

Om det er tilfeldig at filmen regissert av Andrew Haigh, med Andrew Scott, Paul Mescal, Claire Foy og Jamie Bell i hovedrollene, slippes til alle hjerters dag er så ikke godt å vite.

Foss er imidlertid åpen for å tenke tanken om at distributøren Disney kan ha hatt dette i mente da de satt norsk premieredato fredag 16. februar. Med førpremierer og spesialvisninger i forkant.

Så nær som samtlige anmeldelser til nå har også tatt frem de store superlativene om å treffe rett i hjertet. At programsjefen er begeistret for filmen er det også liten tvil om:

– Det er en leken fortalt og gripende film jeg vil anbefale alle å se. Noe mer en det ønsker jeg ikke å si, for det er en film det er best å oppleve uten å ha sett eller lest så mye om den. God film!

Om man ikke vil følge hans råd, kan man om ikke annet lese intervjuer med regissøren kjent for filmer som «Weekend» (2011), «45 Years» (2015), «Lean on Pete» (2017). Tidligere i år sa han blant annet til Guardian at filmen reflekterer en generasjon skeive som sørger over sin tapte barndom.

Filmen vant for øvrig prisen for beste film og beste regi under British Independent Film awards i desember.

«All of Us Strangers» presenteres av Presset-medarbeider og litteraturstudent ved Universitetet i Oslo. Presset er

Info: All of Us Strangers – Valentines-spesial med Matilda Forrs skjer på Vega 14. februar klokka 20.30.

Powered by Labrador CMS