Skeiv Verden

Skeiv Verden Vest satser stort

Skeiv ungdom med minoritetsbakgrunn i Bergen får et eget sted i juni. – Vi har sett et behov for egne møteplasser for vår målgruppe, sier Erwin Navarro, daglig leder i Skeiv Verden Vest.

f.v. Birhana Mehari, prosjektleder UNG i Skeiv Verden og Erwin Navarro, daglig leder i Skeiv Verden Vest.
Publisert Sist oppdatert

Skeiv Verden Vest er et lokallag av Skeiv Verden, og har hovedsete i Bergen. Nå starter de opp en egen møteplass for skeiv ungdom med minoritetsbakgrunn.

– Det finnes mange tiltak i Bergen og omegn for ungdom, men ikke noe tilbud som snakker om seksualitet, om å være ung og det å ha flere minoritetsidentiteter, sier Erwin Navarro til Blikk.

Han peker på at det lenge har vært egen møteplass for skeiv ungdom med minoritetsbakgrunn i Oslo i regi av Skeiv Verden Oslo og Viken, men et lignende tilbud ikke har fantes i Bergen og omegn, før nå.

Det siste året har organisasjonen brukt tid på å kartlegge behovene til lokale ungdommer.

– Vi besøkte skoler med høy andel av elever med minoritetsbakgrunn og holdt kurs, samt samarbeidsmøter med organisasjoner som driver med aktiviteter for ungdom.

– Vi fant ut at flere ungdomshus opplever at når de driver pride- eller skeive aktiviteter, så er det mange med minoritetsbakgrunn som ikke tør delta fordi de er redd for å bli stemplet.

Mer midler og flere konsept

I år har fikk de endelig egne midler for å igangsette prosjektet.

– Skeiv Verden Vest har siden 2017 tilbudt blant annet rådgivning, kompetansehevingskurs og sosiale møteplasser til sin målgruppe, skeive med minoritetsbakgrunn. I utgangspunktet i Bergen og omegn, men i år fikk vi driftsstøtte fra Vestland fylkeskommune for å kunne nå ut til flere i hele Vestlandet, sier Navarro.

I tillegg til ekstra driftsstøtte, vil organisasjonen også tilby et nytt konsept og tilbud i Bergen, for både lokale skeive og skeive i hele Vestlandet.

– Minoritetsungdom søker seg til Skeiv Ungdoms aktiviteter her i Bergen. Men mange føler seg alene som melaninrik.

Møtestedet skal holde hus i Skeiv Verdens lokaler i Bergen sentrum.

– Vi ser for oss et månedlig tilbud, med kafé og sosiale aktiviteter, sier han og legger til at organisasjonen har større planer på sikt.

– Vi ønsker også å kunne tilby ungdomsleir og egen ungdoms-pride for minoritetsungdom. Men det krever midler, og vi har søknader inne vi ikke har fått svar på ennå.

Info om oppstart og kontaktinfo: Skeiv Verden Vest på Facebook og Instagram

 

Powered by Labrador CMS