Urix

Slutt for verdens eneste vaginamuseum

I dag holder The Vagina Museum i London åpent for siste gang.

Initiativtakeren til The Vagina Museum er Florence Schechter som her gir sin første omvisning på åpningsdagen i 2019. Onsdag 1. februar 2023 stenger museet.
Publisert Sist oppdatertMuseet som de siste ti månedene har holdt til på Victoria Park Square i Bethnal Green, er nå kastet ut.

«Our last day open to the public will be Wednesday 1st February, and at 7pm Wednesday we’ll be holding a final tour of the space - it’s free to join us, just turn up and enjoy our exhibition one more time!», var meldingen museet la ut på Twitter i går.

Vaginamuseet ble grunnlagt i 2017 av Florence Schechter. Prosjektet startet med ambulerende pop ups rundt om i England, inkludert utstillinger og arrangementer. Så fant Schecter et fast lokale i Camden Market i 2019. Da dørene åpnet, ble The Vagina Museum verdens første og eneste i sitt slag.

«Mangelen på forståelse, representasjon og informasjon om det kvinnelige kjønnsorganets anatomi og funksjon, gjør at det er et tabubelagt tema for mange mennesker. Vi mener tvert i mot at det er en del av kroppen som bør feires», sier Schchter til The Pink News.

Helt siden starten har The Vagina Museum vært lhbt+- og transinkluderende, og har hatt også trans- og ikke-binære ansatte og frivillige.

Schechter og hennes team har i målstyringen for museet fastsatt at det skal fungere som et forum for feminisme, kvinners rettigheter, lhbt+-miljøet og intersex-miljøet. Aktivitetene i museet skal også utfordre heteronormativ og cisnormativ atferd, og fremme interseksjonelle, feministiske og trans-inkluderende verdier

Nå er Vagina Museum som har holdt til i Bethnal Green siden i mars i fjor, atter en gang kastet ut. Mens vaginamuseet leter etter et nytt lokale, vil de fortsette å stille ut digitalt.

Mer info: vaginamuseum.co.uk

Powered by Labrador CMS