TV

Lager musikal om dragartister

Ole Henrik Risøy Solheim (23) kjemper videre i The Voice. På fredag gir han alt for å sikre seg stemmer fra det norske folk.

Ole Henrik Risøy Solheim.
Publisert

Mellom slagene som frilansdramatiker, skuespiller og sanger, har Ole Henrik Risøy Solheim tatt seg tid til å delta på The Voice. Og skal vi tro dommernes tilbakemeldinger etter første sending, kan han nå langt. Mellom tv-opptakene skriver 23-åringen på en musikal om Norges første dragartister.

Ole Henrik Risøy Solheim kommer fra Gilja i Rogaland, ei bygd med 366 innbyggere.

«Det var ingen andre jeg kjente som var skeive, så da eksisterte det på en måte ikke. Men da jeg flyttet til Oslo og fikk se et mangfold av mennesker, gjorde det at jeg aksepterte meg selv litt mer, at det var greit. Jeg hadde kanskje fortrengt hele den delen av meg», sier han til Vårt Land.

I hjembygda kjente han på en konflikt mellom religionen og legningen. Både hjembygda, oppveksten og konservative stemmer mente det er et problem å være skeiv. At «Gud har en annen, bedre plan for deg».

«Jeg har nok hatt mye innebygd skam som jeg ikke har vært så bevisst på før ganske nylig», sier han.

Etter Oslo-terroren i fjor skrev han et debattinnlegg i Stavanger Aftenblad om skammen, og hva homofobe kommentarer og holdninger har å si. I etterkant har flere takket han for det han skrev.

«Jeg har jo lyst til å være et slags forbilde. Det finnes flere kristne skeive som kan kjenne seg igjen i det og få vite at det går fint», sier Ole Henrik Risøy Solheim.

The Voice sendes på TV 2 fredag 28. april.

Powered by Labrador CMS