Trans

Ny lov om selvbestemt kjønnsidentitet vedtatt i Tyskland

Det ble stor jubel da det i Bundestag rett før helgen ble vedtatt en ny lov om selvbestemt kjønnsidentitet, et stort og etterlengtet skritt i riktig retning for trans- og ikke-binære personer i Tyskland.

– Vi vil bare gjøre livet litt enklere for en liten gruppe mennesker, sa tysklands justisminister etter at landet fikk ny translovgiving. Her vaier regnbueflagget over regjeringsbygningen Bundestag i forbindelse med Berlin Pride.
Publisert

I den nye lovgivningen heter det at alle som er 14 år og eldre har rett til selvbestemt kjønnsidentitet. Frem til man er 18 år må man ha dette skriftlig også fra foreldrene, men etter fylte 18 år kan man gjøre det selv. 

Det nye lovforslaget gjør at man ikke lenger må igjennom en omfattende medisinsk prosess for å få endret juridisk kjønn og navn.

– Forestill deg at du bare ønsker å leve livet ditt, og ikke ønsker noen vondt, så blir du spurt ut om hva dine seksuelle fantasier er, hva slags undertøy du bruker, og lignende. De dette gjelder finner dette veldig nedlatende. Nå ønsker vi rett og slett å gjøre livet litt enklere for en liten folkegruppe som dette betyr mye for, sier den tyske justisministeren, Marco Buschmann, til den tyske TV-kanalen ZDF.

 Den nye loven trer i kraft 1. november.

I Norge ble tilsvarende lov vedtatt i 2016, og gjorde at alle over 16 år fikk rett til selvbestemt kjønnsidentitet, og selv kan søke om endring av kjønn og navn via folkeregistermyndighetene.

Powered by Labrador CMS