Masseskytingen

Trosministeren: – Vil snakke med tros- og livssynssamfunnene om ønsket fra Skeiv Verden

Trosminister Kjersti Toppe (Sp) opplyser til Blikk at hun har avtalt møte med Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn denne uken om en fellesuttalelse til støtte for skeive.

Statsråd Kjersti Toppe (Sp) er positiv til Skeiv Verdens oppfordring.
Publisert Sist oppdatert

Mandag 27. juni kom leder i Skeiv Verden Bassel Hatoum med en oppfordring til regjeringen om å samle bredden av trossamfunn i Norge bak en felles uttalelse om støtte til skeive.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) var positiv til Skeiv Verdens ønske. Nå får Blikk bekreftet at trosminister Kjersti Toppe (Sp) er blitt kontaktet av Trettebergstuen og har igangsatt arbeidet.

– Jeg vil gjerne snakke med tros- og livssynssamfunnene om ønsket fra leder i Skeiv Verden og har avtalt møte med Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn torsdag 30. juni kl. 09.00, sier statsråden til Blikk.

Hatoum kom med oppfordringen under NRK-programmet «Politisk kvarter».

– Vi skulle gjerne sett at det var et samarbeid mellom regjeringen og en bredde av religiøse miljøer til en felles uttalelse, en slags støtteerklæring, sa Hatoum, som også uttrykket et ønske om at uttalelsen skjer i samarbeid med organisasjoner som Skeiv Verden, Salam, Garmeres og Skeivt kristent nettverk.

Powered by Labrador CMS