Berit Bislett kysset Erna Solberg så det sang på GayGalla i 2010. Foto: Elin Nygård.

Erna klinte til på GayGalla

Kjendisfaktoren var høy da GayGalla ble arrangert for første gang i Oslo i helga.

Publisert

Kjendisfaktoren var høy da GayGalla ble arrangert for første gang i Oslo i helga. Et fullsatt Chat Noir fikk se Erna Solberg kline til med både Berit og Muttern.

Bergen har i en årrekke hatt sin egen gaygalla og lørdag fikk Oslo sin egen galla for homoene produsert av Mads Rogde og Fredrik Havstein med støtte fra Helseutvalget og Gaysir.

Latteren satt løst da blant annet Berit og Muttern (Geir Lillejord og Cårejonny Enderud), Wenche Foss (Simon Andersen), Ali Reza (Lisa Tønne) Linn Skåber, Bettan (Henriette Stensrup) og Else Kåss Furuseth delte ut priser.

Kveldens heldigste var kanskje Berit og Muttern som begge fikk stjele et kyss fra «Årets Faghag», Erna Solberg.

– Jeg ble sjokkert da jeg så Erna her. Da tenkte jeg, henne skal jeg ligge med i kveld! Jeg vet du er politisk og veldig ordentlig, men jeg er veldig flink med tunga, Erna! Hvor er du? Jeg vil ha et kyss, ropte Berit og løp ned til Erna som satt i salen.

– Jeg hadde ikke trodd at Erna skulle smake så godt. Det var ikke som Siv Jensen som røyker så fælt, beskrev Berit etter at hun hadde fått en smakebit av Erna.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre vant overlegent kåringen «Årets Hetero». Han rettet en stor takk til Aps homonettverk med Anette Trettebergstuen og Håkon Haugli i spissen. I tillegg takket han alle medarbeiderne i UD og de norske ambassadene som har satt homofile og lesbiskes levekår på dagsorden.

Kjærkomne midler

Anette Trettebergstuen og Jan Erik Kjær ble kåret til årets lesbetopp og homotopp og fikk muligheten til å dele ut 10 000 kroner hver til en organisasjon som jobber for homofile og lesbiske. Jan Erik Kjær var ikke tilstede, men valgte å gi pengene til Norges Idrettsforbunds prosjekt «Med idretten mot homohets».

Annette Trettebergstuen valgte å gi pengene til den tyrkiske organisasjonen KAOS GL.

– Det er en stor ære å få prisen for andre år på rad. Andre fortjener dette mer enn meg. Jeg gjør bare den jobben jeg er valgt til å gjøre. Men jeg er veldig glad for at jeg får muligheten til å dele ut 10 000 kroner til en organisasjon som fortjener det. Det er mye arbeid som gjenstår i Norge, men vi lever under forhold homofile i andre deler av verden bare kan drømme om. Derfor velger jeg å gi prispengene til KAOS GL. Disse pengene vil bety enormt mye for dem, sa Trettebergstuen.

Årets prisvinnere ble:

Årets Lesbetopp: Anette Trettebergstuen

Årets Homotopp: Jan Erik Kjær

Årets Blogg: Dagens Valium av Bøtta Pedersen

Årets Homohit: Alexander Rybak – Fairytale

Årets Hetero: Jonas Gahr Støre

Årets Idrettshelt: Are Grongstad

Årets Mediebegivenhet: Barack Obama innsettes som USAs 44. president

Årets Superhelt: The BlackSheeps

Årets Faghag: Erna Solberg

GAYGALLA @ CHAT NOIR, 2009. FOTO: ELIN NYGÅRD/BLIKK

Created with Admarket's flickrSLiDR.

Powered by Labrador CMS