Urix

«Don’t Say Gay»-loven er vedtatt

Fra 1. juli vil det bli ulovlig å diskutere seksuell orientering på «upassende vis» med barneskoleelever i Florida.

En smilende Ron DeSantis, guvernør i Florida, viser den signerte loven under en pressekonferanse på en barneskole i Shady Hills.
Publisert Sist oppdatert

Til tross for protester fra tusenvis av elever og foreldre, har Floridas guvernør Ron DeSantis signert det såkalte «Don’t Say Gay»-lovforslaget.

– Vi har sett pensum for veldig, veldig små barn, klasseromsmateriell om seksualitet og kjønnsideologi. Vi har sett biblioteker som har åpenbart upassende pornografisk materiale for veldig små barn, sa DeSantis under signeringen av lovforslaget, ifølge ABC News.

– Vi vil sørge for at foreldre kan sende barna sine til skolen for å få utdannelse, ikke en indoktrinering.

Biden reagerer

Loven HB 1557, «Parental Rights in Education Act», gjør det ulovlig å diskutere seksuell orientering og kjønnsidentitet «på en måte som ikke er aldersegnet eller utviklingsmessig passende for elevene.» Forbudet gjelder for barn i barnehager og på barneskoler opp til tredjeklasse.

Loven krever også at skoler varsler foreldre om eventuelle endringer knyttet til elevenes «mentale, emosjonelle eller fysiske helse eller velvære». Foreldre som mener skoler har brutt loven, gis tillatelse til å saksøke skolen.

USAs president Joe Biden er blant motstanderne av loven. «Hver elev fortjener å føle seg trygg og velkommen i klasserommet», skriver presidenten på Twitter.

«Våre LHBTQI+ ungdommer fortjener å bli bekreftet og akseptert akkurat som de er. Min administrasjon vil fortsette å kjempe for verdighet og muligheter for hver student og familie - i Florida og rundt om i landet.»

Truer med søksmål

Organisasjonen Equality Florida truer med å saksøke Florida dersom loven blir «tolket på noen måte som skader barn, lærere eller familier.» Leder i Equality Florida Nadine Smith mener DeSantis er «feig» som signerer loven.

– Han skjulte agendaen sin for media og offentligheten til siste øyeblikk, sier Smith.

– DeSantis har skadet statens rykte som et innbydende og inkluderende sted for alle familier, han har gjort oss til latter og mål for nasjonalt hån. Verre, han har gjort skolene mindre trygge for barn.

Kevin Jennings, nåværende leder i organisasjonen Lambda Legal og ansatt i USAs utdanningsdepartement, uttrykket også sin misnøye med DeSantis sin avgjørelse.

– Lhbtq+ungdom er noen av de mest sårbare menneskene i lokalsamfunnene våre. De fortjener det samme som alle unge mennesker fortjener: Å bli sett, å bli hørt og å bli respektert. Skoler og læreplaner som inkluderer alle unge mennesker og deres familier redder bokstavelig talt liv, sier Jennings og understreker at statistikken tilsier at skeive ungdommer har høyere risiko for å begå selvmord eller skade seg selv enn streite ungdommer.

– Guvernør DeSantis, våre unge er ikke politiske bønder. Den avskyelige og farlige «Don’t Say Gay»-loven er ulovlig, og vi har til hensikt å utfordre den i retten.

Powered by Labrador CMS