25. juni

– Han valgte terror

– Jeg er redd rettssaken mot terroristen skal føre til feil fokus på islam, sier Begard Reza i Salam til Blikk.

– Jeg vil være til stede og jeg vil se det. Men jeg er redd hele denne rettssaken skal styrke terroristens ego, sier Begard Reza, generalsekretær i Salam.
Publisert Sist oppdatert

Rettssaken mot Zaniar Matapour (44) er i gang i Oslo tingrett. Matapour er tiltalt for grov terrorhandling etter terroren i Oslo natt til 25. juni 2022.

Mange av de skeive organisasjonene er til stede i Oslo tinghus, sammen med berørte og presse. Organisasjonen Salam er til stede, og generalsekretær Begard Reza sier til Blikk at det er vanskelig å overvære rettssaken.

– Jeg trodde jeg skulle kjenne en slags rettferdighetsfølelse, sier Reza til Blikk.

– Etter terroren var det mye sympati med skeive, men nå har vinden snudd igjen, og det florerer med anti trans retorikk og homofobe holdninger. Men det som skremmer meg mest er muligheten for at muslimer nå igjen blir syndebukken under denne rettssaken. Vi trenger alltid en syndebukk, ikke sant, sier Reza.

– Jeg blir lei meg og fortvilet. Jeg trodde virkelig ikke at denne dagen skulle påvirke meg så hardt, men når jeg hører at islam blir brukt som påskudd for denne terroren, så blir jeg redd og trist. Det var terror. Han valgte terror, sier Reza og forteller at det var et vanskelig valg å i det hele tatt møte opp i Oslo tinghus.

– Men jeg valgte det. Jeg vil være til stede og jeg vil se det. Men jeg er redd hele denne rettssaken skal styrke terroristens ego.

Det knytter seg spenning til om Matapour i det hele tatt kommer til å ytre seg om saken. Han har varslet at han ikke ønsker å benytte seg av retten til å forklare seg.

– Men han virker å være på gli, sier Reza etter å ha observert Matapour på rettssakens første dag.

– Jeg tror nok han vil ha et behov for å vise sin propaganda til hele verden.

 

Powered by Labrador CMS