25. juni

Big Daddy Karsten rapper om 25. juni

«Til deg som mista livet, til deg som ble skutt. Vi har deg i hjertet vårt selv om det ble knust», rapper Big Daddy Karsten på den nye låta «25. juni».

«En dag er 25. juni kun noen vonde minner/For så lenge vi står sammen veit vi kjærligheten vinner», rapper Big Daddy Karsten på låta «25. juni».
Publisert

Den nye låta «25. juni» er inspirert av Oslo Pride i fjor, da terroren rammet Oslo og etterlot mange med vanskelige følelser. 

 Big Daddy Karsten føler et ansvar for å være sterk og et forbilde, men innser at han også må ta vare på seg selv. «25. juni» er et uttrykk for hans egne opplevelser og en oppfordring til de som ennå ikke er klare til å ta tilbake gatene.

 – Etter å ha spilt for det største publikummet jeg noensinne har sett på Bamsescenen i fjor, var jeg i total eufori over kvelden. Siden jeg skulle spille på hovedscenen dagen etter dro jeg rett hjem for å spare stemmen, sier Karsten Marcussen, bedre kjent som artisten Big Daddy Karsten.

 – Det gikk vel ikke mere enn en time-ish fra vi dro før telefonen min gikk helt amok med meldinger og telefoner med spørsmål om jeg var trygg, sier Marcussen til Blikk.

 – Samtidig fikk jeg melding av DJen min som var på Elsker sammen med manageren min der de fortalte hva de visste.

Ga opp

 Det ble en tung natt, og de kommende dagene ble også vanskelige.

 – Når alvoret ble klart, ble vi som miljø fratatt muligheten til å samles og sørge sammen. Det var en storm av følelser og tanker som ikke lot seg prosessere. Vanligvis er go-to tingen min da å skrive om det, men jeg klarte ikke det heller, sier han og forteller at han ikke visste hvordan han skulle sette ord på alt.

 – Jeg ga egentlig litt opp å få det til, men for bare en måneds tid siden så bare datt låta ut av meg, og det var så sykt forløsende. Jeg tenkte at dette var noe som kanskje flere kunne ha godt av å høre, så vi kasta oss rundt og fikk heldigvis til å gi den ut, sier han om låta som nå er tilgjengelig på alle strømmekanaler og på YouTube.

 Polarisering og grums

 Debattklimaet og hatet mot Pride har ikke roet seg siden fjoråret. Snarere tvert imot. Det er noe Big Daddy Karsten kjenner på.

 – Alt føles så sykt polarisert i år. Det er en så sykt annerledes tone rundt Pride nå, enn det var når jeg deltok på min første Pride i 2017. Juni måned har liksom gått fra å være vår måned til å bli måneden media slipper til alt slags mulig grums, sier han oppgitt.

 – Pride føles ikke som en måned der vi kan slappe av og være oss selv lengre, men mer som en måned der vi må sloss enda hardere enn resten av året. Jeg antar at det gjør det enda viktigere å delta, samtidig som det er desto viktigere å sjekke inn med seg selv og lytte til kropp og sjel så vi ikke går i dørken, sier Karsten Marcussen til Blikk.

Powered by Labrador CMS