25. juni

Skal forske på 25. juni-terroren

Regjeringen gir fire millioner kroner til forskning på langvarige konsekvenser av 25. juni-terroren i Oslo. Støttegruppa 25. juni er glade for tildelingen.

– Dette har vi etterspurt en stund, og vi er veldig glade for at justisministeren har lyttet til oss, sier Espen Evjenth i Støttegruppa 25. juni.
Publisert

Antall fornærmede etter terroren 25. juni er nå 274 personer. Støttegruppa 25. juni har nylig kritiserte myndighetene og uttalt at de føler seg nedprioritert.

Regjeringen svarer nå med å bevilge fire millioner kroner til forskning på de langvarige konsekvensene av terroren.

Forskningsprosjektet vil bli utført i samarbeid med Støttegruppa 25. juni og Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress. Målet er å få mer kunnskap om hvordan ofrene har blitt påvirket på lang sikt.

– Støttegruppa har gjort en viktig jobb for å synliggjøre ofrene i samfunnet og vært en støtte for de berørte. De har løftet opp viktigheten av å ta de langsiktige konsekvensene på alvor. De forteller sterke historier om både det som skjedde den dagen og de langsiktige konsekvensene, sier justisminister Emilie Enger Mehl til Dagbladet.

Espen Evjenth leder Støttegruppa 25. juni og gleder seg over at regjeringen setter av penger til forskningsprosjektet. Evjenth ble selv skutt i hodet under angrepet.

– Dette har vi etterspurt en stund, og vi er veldig glade for at justisministeren har lyttet til oss. Det er stort behov for mer sikker kunnskap om hvordan det går med de som ble rammet av terroren 25. juni 2022, sier Evjenth til Dagbladet.

 

 

 

Powered by Labrador CMS