25. juni

Støttegruppa 25. juni inviterer til ettårsmarkering for terrorangrepet

– Vi inviterer alle som ønsker å minnes de vi mistet og sammen sette retning for felleskap og kjærlighet i tiden som kommer, sier Espen Aleksander Evjenth, styreleder i Støttegruppa 25. juni.

Styret i Støttegruppa 25. juni: F.v.: Andreas Woldset (vara), Inger Kristin Haugsevje (styremedlem), Ingrid Rasten (styremedlem), Ada Lassen (styremedlem), Espen Aleksander Evjenth (leder), Ada Mathilde Brakstad Keita (nestleder), Dag Werner Larsen (styremedlem), Eivind Kristian Lauritzen (vara) og Markus Sebastian Kvarv (vara). Espen Ophaug (styremedlem) var ikke til stede.
Publisert Sist oppdatert

Arrangementet finner sted på Sentrum Scene i Oslo på ett-årsdagen for terrorangrepet på, og flere artister er bekreftet, blant annet Tuva Syvertsen, Beharie og Turab. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen åpner arrangementet.

 ­­– Terroren var et målrettet angrep på skeive, som rammet hele samfunnet. Nå vil vi ta byen vår tilbake og inviterer alle uavhengig av bakgrunn og ståsted som tror på felleskapet, kjærligheten og mangfoldet Oslo er og skal være. La oss vise at vi ikke lar oss splitte, sier Evjenth.

 Vil kartlegge hvordan det går med berørte

 Støttegruppa 25 juni er en nyoppstartet organisasjon for berørte etter terrorangrepet 25. juni 2022. Støttegruppa inviterer nå alle som ble berørt av terrorangrepet natt til 25. juni 2022 til å melde seg inn. Ambisjonen er å finne ut hvordan det går med folk, ett år etter at to mennesker brutalt ble drept, over 20 skadet og mange traumatisert.

 – Vi har flere historier om dårlig oppfølging og vi vet at mange sliter. Vi vil nå sende ut en spørreundersøkelse til alle medlemmer for å kunne bidra til at de som nå har det krevende får den hjelpen de trenger. Vi håper så mange som mulig går inn på tjuefemtejuni.no og melder seg inn slik at vi når så mange som mulig med undersøkelsen, sier Evjenth.

 Åpent for alle

 – Vi skal hedre de vi mistet, de som kjempet, de som sliter og alle som står opp for trygghet, mangfold og kjærlighet. Vi ønsker å skape fremtidstro og håp, og det håper jeg så mange som mulig blir med på, sier Evjenth.

 Arrangementet på Sentrum Scene er åpent for alle, men alle må løse inn billett på forhånd. Mer informasjon om programmet som starter klokken 19 den 25. juni kommer nærmere markeringen på www.tjuefemtejuni.no og på Støttegruppa 25. juni sin facebookside.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS