Kultur

71 Bodies får kunstnerskapsstøtte fra Kulturrådet

Daniel Mariblancas kompani 71 Bodies får kunstnerskapsstøtte fra Kulturrådet de neste fire årene.

71 Bodies: In First Person: The Dance.
Publisert Sist oppdatert

– Vi har jobbet oss gjennom en rekordstor søkerliste med svært mange godt kvalifiserte søkere. Vi har i dag mange flere sterke scenekunstkompanier enn Kulturrådets ordning gir rom til, og det er mange viktige kunstnerskap som nå blir stående utenfor ordningen, sier Peder Horgen, som er rådsmedlem og leder for Kulturrådets faglige utvalg for dans.

– Samtidig er vi stolte over den tildelingslisten vi i dag kan legge fram, der også nye kunstnerskap slipper til, sier Siri Broch Johansen, som er leder for Kulturrådets faglige utvalg for teater.

Kunstnerskapsstøtten behandles av de faglige utvalgene for dans og teater i felles møte, og i tillegg til de kunstfaglige vurderingene er det et mål at ordningen skal løfte frem både etablerte og nye kunstnerskap, og sikre både sjangermangfold og geografisk spredning.

Disponible midler i ordningen utgjøres av midlene som frigis fra de kompanier som hvert år fullfører sin støtteperiode. Etter at kunstnerskapsordningen avløste basisfinansieringen for noen år tilbake, har nesten ingen kompanier fått direkte fornyet støtte.

I denne runden har fagutvalgene valgt å gi muligheten til to nye kunstnerskap i sterk utvikling; Elle Sofe Company og 71 Bodies. Ett kompani som tidligere ikke har fått fornyet sin støtte, har nå fått plass igjen i ordningen; De Utvalgte. Samtidig ble tre kompanier denne gangen prioritert til direkte fornyet støtte: Fiksdal Dans, Mia Habib Production og Vinge/Müller.

Powered by Labrador CMS