In First Person: The Dance.

Dypt personlig om trans og kjønnsidentitet

Daniel Mariblancas danse-og performancekompani 71BODIES viser forestillingen In First Person: The Dance på Dansens Hus i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

In First Person: The Dance er et møte med ni transutøvere på en reise der grensene mellom trans/ikke trans, utøvere/publikum og scene/hjem oppheves.

Forestillingen leker med begrepene virkelighet og fiksjon, ser på konsekvenser av ulike valg og hvilke kropper som representeres på scenen, og formidler en ny måte å skape skjønnhet og begjær på.

In First Person springer ut fra et ønske om å inkludere, involvere og anerkjenne alle i samfunnet, og skape et rom der vi har mot til å tre inn i mørket og fargelegge hverandres gråsoner. I en tid med sosial avstand er målet vårt andre former for intimitet. Transkjønnede kan ikke forandre seg alene – samfunnet må forandre seg med dem.

In First Person hadde premiere under Oktoberdans 2020. Denne samarbeids-performancen består av tre deler: The House [Digital], The Festival og The Dance – hvorav siste del altså vises på Dansens Hus.

71BODIES er et kjønnsmessig flerdimensjonalt danse-og performancekompani med base i Bergen. Daniel Mariblanca startet kompaniet i 2016 ut fra et sterkt kunstnerisk behov for å uttrykke og formidle kompleksiteten som ligger i overskridelsen av kjønnsgrenser og stereotypier. 71 Bodies mottok Bergens Tidendes kritikerpris og Pernilleprisen for In First Person.

Info: Dansens Hus


Powered by Labrador CMS