8 Days

I livets siste øyeblikk

En gammel skaphomse retter opp gamle feil for å skape fred med fortida i «8 Days».

Publisert Sist oppdatert

I det apokalyptiske, tyske dramaet «8 Days» («8 Tage») forsøker en av hovedpersonene, en gammel skaphomse, å rette opp gamle feil og skape fred med fortida. I «8 Days» raser en enorm astroide mot jorden med kurs for Europa. Innbyggerne har åtte dager igjen før den fatale kollisjonen. Overlevelsesmuligheten er minimal. Vi møter en familien som desperat forsøker å flykte fra Berlin. Å og finne en måte å leve på i sine siste dager. Hva blir viktig for deg i livets siste øyeblikk?

En av de sentrale familiekarakterene er Egon Meissner (Henry Hübchen), en pensjonert offiser fra Den nasjonale folkearmé. Hele sitt voksne liv har han vært i skapet, giftet seg og oppdratt to barn. Nå er kona død, og forholdet til barna er dårlig. I et forsøk på å rydde opp i livet sitt bestemmer han seg for å komme ut til barna, og ordne opp med ungdomskjæresten som engang flyktet til vesten.

Gjennom tilbakeblikk får vi se hva som førte til bruddet, og en slags forklaring på hvorfor Egon har hatt vanskelig for å binde seg følelsesmessig til familien sin.

En rekke filmer og serier har blitt laget om verdens undergang. De fleste er amerikanske, og foreløpig er få satt til Europa. Serien fokuserer i hovedsak på familierelasjoner, vennskap, samhold og religion, og i mindre grad på action som ellers preger sjangeren.

Regissør er den østerrikske Oscar-vinneren Austrian Stefan Ruzowitzky («The Counterfeiters») og den sveitsiske filmskaperen Michael Krummenacher.

Den åtte episoder lange tv-serien ble sluppet på HBO 1. mars 2019.

Powered by Labrador CMS