Utstilling

ABBA World åpnet dørene

Popup-utstillingen ABBA World åpnet dørene i Eurovision-byen Malmö mandag, og fansen strømmet til.

ABBA-medlemmene Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad og Benny Andersson da ABBA Voyage åpnet i 2022. De har sagt nei til å stille opp for å feire 50-årsjubileet til «Waterloo».
Publisert Sist oppdatert

De besøkende kommer fra hele verden og har samme drømmen – å se ABBA opptre live.

– Jeg tror ikke de kommer til Malmö, men det føles likevel fint å være i nærheten, sier danske Gitte Koldtoft til TT. Hun var på plass da ABBA World åpnet sentralt i Malmö.

Tidlig i køen sto en gruppe venner fra England og Australia, som var i København, men bestemte seg for å reise til den svenske byen på den andre siden av Øresundsbroen da de hørte om utstillingen.

– Det er helt fantastisk. Mitt første album noensinne var «Arrival» med ABBA, sier Roxan Bishop, som godt husker skuffelsen da foreldrene hennes ikke lyktes med å få henne inn på konserten da den svenske popgruppen spilte i hjembyen – fordi hun var for ung.

De besøkende møtes av et liveband som spiller ABBAs 1979-låt «I Have A Dream», og lenger inn i lokalene finnes alt fra digitale skjermer med opptredener til de høyhælte skoene som Benny Andersson brukte da ABBA vant Eurovision med «Waterloo» for 50 år siden.

Og jubileet er nettopp årsaken til ABBA-popupen, opplyser Mia Segolsson, sjef for Polar Music som forvalter bandets låtkatalog.

– ABBA-fans er Eurovision-fans, og vi vet at mange kommer til Malmö fordi det er 50 år siden de vant med «Waterloo». De kommer fra hele verden, og derfor ville vi lage noe som kunne samle alle fansen.

Dessverre for de besøkende bekjentgjorde ABBA-medlemmene i mars at de ikke vil stille opp på noen som helst form for feiring.

«Agnetha, Frida, Björn og Benny har i fellesskap besluttet å takke nei til samtlige forespørsler i forbindelse med jubileet» het det i en felles uttalelse.

(©NTB)

 

Powered by Labrador CMS