Scene

«Mamma Mia» til Norge

Suksessen «Mamma Mia!» er musikalen nordmenn og verden ikke får nok av. Neste år får publikum mulighet til å synge med på ABBA-klassikerne igjen, når den originale engelske versjonen besøker Stavanger og Oslo.

© «Mamma Mia!» International Tour 2023 cast.
Publisert

I februar neste år vil storstuene DNB Arena, i Stavanger, og Oslo Spektrum varmes opp med ekte gresk ferieidyll og ABBAs hitlåter, inkludert «Dancing Queen», «S.O.S.» og «The Winner Takes it All».

Samme forestilling ble spilt fire ganger for utsolgt hus på Bergenhus festning i fjor sommer.

Musikken og tekstene er skrevet av Benny Andersson og Björn Ulvaeus, mens selve forestillingen er skrevet av Catherine Johnson.

«Mamma Mia!» feiret nylig 25- årsjubileum og er sett av over 70 millioner mennesker over hele verden etter å ha blitt oversatt til 156 ulike språk – inkludert mandarin. 

– Vi var så heldige å gjeste denne forestillingen i Bergen i fjor sommer. Under åpen himmel og med fire magiske utsolgte Bergenhus Festning, var energien til å ta og føle på. Vi er utrolig glade for å kunne presentere denne musikalen igjen til norske publikummet, sier Elise Eriksen Løssfelt, Head of Marketing i Live Nation, i en pressemelding.

«Mamma Mia! the movie» (2008), produsert av Judy Craymer, er den mest innbringende film-musikalen gjennom tidene, og den påfølgende filmen «Mamma Mia! Here We Go Again (2018), gjorde også suksess.

Begge filmene har Meryl Streep, Christine Baranski, Julie Walters, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Amanda Seyfried og Dominic Cooper i de sentrale rollene, mens Lily James, Andy Garcia og Cher gjestet den andre filmen.

«Mamma Mia!» spilles i DNB Arena i Stavanger 13., 14.- og 15. februar, og i Oslo Spektrum 20., 21., 22.- og 23. februar 2025.

 

Powered by Labrador CMS