Holmenkollen nasjonalanlegg bader i regnbuefarger.

I natt gikk startskuddet for Oslo Pride

– Som far, politiker, muslim og minister for likestilling i Norge, ønsker jeg at alle skal føle seg fri, være stolte og være pride, sa kultur- og likestillingsminister Abid Raja da han åpnet Oslo Pride i natt. Se video fra åpningen av Oslo Pride 2020.

Publisert Sist oppdatert

Det ble en utradisjonell åpning av Oslo Pride i år, takket være korona-utbruddet.

Pressen var invitert til en hemmelig åpning av festivalen og fikk beskjed om å innfinne seg ved Holmekollen nasjonalanlegg like før midnatt torsdag 18. juni.

– «Kjærlighet overalt, uansett» er FRIs nasjonale kampanje i år og det viktige med den er at alle de av oss som trenger det, føler at fellesskapet fortsetter, kampen fortsetter og at vi fortsatt står sammen, selv om vi ikke kan møtes fysisk, sa Nils-Erik Flatø, leder av FRI Oslo og Viken, til pressen før hoppbakken ble lyssatt i alle regnbuens farger.

Men det blir en fantastisk Oslo Pride likevel.

Fredrik Dreyer

– Når vi farger hopptårnet i Holmenkollen, viser vi byens innbyggere at det fortsatt er pride, sa Flatø og ga ordet til Fredrik Dreyer, styreleder i Oslo Pride.

– Det er ikke mer enn tre måneder siden at ingen av oss visste hvordan dette skulle utvikle seg, og jeg måtte si «nei, sorry. I går det ikke!» Det ble tidlig klart at vi ikke kunne samle 450 000 mennesker over ti dager i Oslo. Men det blir en fantastisk Oslo Pride likevel. En digital Oslo Pride, sa Dreyer like før midnatt torsdag 18. juni.

– Våre frivillige og ansatte har stått på iherdig for å sette sammen et program og vi vil strømme foredrag, samtaler, en digital parade og paradeshow til hele landet.

Holmenkollen nasjonalanlegg.

Mer enn en festival

God pride og god natt.

Rina Mariann Hansen

– Vi er mer enn en festival. Vi er en del av en bevegelse og vi har mye å være stolte av, vise fram, like mye å kjempe for og feire, også i år som i fjor. Sammen sørger vi for en fantastisk festival og vi stiller enda sterkere når vi igjen tar gatene tilbake i Oslo i 2021, sa Fredrik Dreyer i tussmørket ved Holmenkollen nasjonalanlegg.

Oslo kommune var representert ved byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester i Oslo, Rina Mariann Hansen, som sammen med Flatø og Dreyer sørget for nedtelling til lyssetting av hoppbakken.

– I natt har vi satt regnbuens farger på Oslo. Å sette farge på nasjonalanlegget har vi gjort ved tidligere anledninger, og det å sette farge på signalbygg sender et signal til hele byen. Vi vil vise hele Oslo at skeive Oslo er alles Oslo. God pride og god natt, sa byråden.

Fullstendig og oppdatert program her: oslopride.no

Se video fra lystenningen her.

– Når vi farger hopptårnet i Holmenkollen, viser vi byens innbyggere at det fortsatt er pride, sa Nils-Erik Flatø, leder...

Publisert av BLIKK Fredag 19. juni 2020

Kjærlighetens verdi

Så gikk turen til selve hoppbakken hvor pressen fikk møte kulturminister Abid Raja, som hadde valgt en utradisjonell ankomst til åpningen av Oslo Pride.

Abid Raja kom flyvende fra toppen av hoppbakken hengende i en vaier, ikledd dress og med et regnbueflagg vaiende i motvinden. Så fort han fikk bena på bakken, møtte ministeren pressen med et klart budskap.

Abid Raja kom flyvende fra toppen av hoppbakken hengende i en vaier, ikledd dress og med et regnbueflagg vaiende i motvinden.

Publisert av BLIKK Fredag 19. juni 2020

For meg ligger kjærlighetens verdi i frihet.

Abid Raja

– For meg ligger kjærlighetens verdi i frihet. På samme måte som frihetens verdi handler om kjærlighet, sa Abid Raja.

Kulturminister Raja avsluttet åpningstalen sin med personlige betraktninger.

– Som far, politiker, muslim og minister for likestilling i Norge, ønsker jeg at alle skal føle seg fri, være stolte og være pride, sa Abid Raja og erklærte Oslo Pride 2020 for åpen.

Se Abid Rajas åpningstale her.

– For meg ligger kjærlighetens verdi i frihet. På samme måte som frihetens verdi handler om kjærlighet, sa Abid Raja.

Publisert av BLIKK Fredag 19. juni 2020
Powered by Labrador CMS