Slik ser det ut når Adam Schjølberg forbereder seg til å lede åpningsshowet i Pride Park.

– Jeg blir ALDRI lei Pride!

Adam Schjølberg leder åpningsshowet i Pride Park onsdag 23. juni.

Publisert Sist oppdatert

Stand up-komiker, artist og tv-personlighet Adam Schjølberg skal lede publikum gjennom åpningen av Pride Park onsdag 23. juni.

Schjølberg, kjent fra både Homsepatruljen og den prisvinnende serien tv-serien Sofa, samt som stand up-komiker og forfatter, har et hjerte som banker for Pride, noe han har bevist på en rekke pridescener over hele landet.

Endelig Pride Park

Mange ble glade når nyheten kom som fortalte at vi endelig kan nyte Oslo Pride fysisk med andre igjen. Adam Schjølberg var en av programlederne under fjorårets digitale sending – og når han fikk spørsmål om å lede åpningen av Pride Park i år, var svaret: ja.

– Jeg blir ALDRI lei Pride. Det er rett og slett høytid. Og det er viktig for meg å kjenne på at jeg er en del av et miljø. Føle på tilhørighet. Også kan man jo ikke bli lei av å ivareta rettighetene sine. Det er ikke lov, sier Adam Schjølberg til Blikk.

Det blir et mangfoldig program på åpningen i Spikersuppa onsdag 23. juni. På scenen står blant andre gjengen bak musikalen «Jenter som oss», en fordomsfri, forførende, fargesprakende, humoristisk, ny og annerledes musikal om mangfold.

I tillegg treffer publikum artisten Salty. Fra skogen i Eidsvoll til Burlesque Festival i Kroatia til Norske talenter har Salty satt sine spor innenfor drag- og burlesquemiljøet siden 2017. Salty ble av Blikk beskrevet som «Norges nye drag superstar» under Oslos Burlesque Festival i 2017, og har tatt både Norge og det store utlandet med storm.

Salty er en kjønnsnøytral dragartist som ikke lar kjønn sette en stopper for det kreative utløpet: «Samme hva du kaller meg, så lenge du tar kontakt, si!»

Kim Wigaard står også på scenen denne kvelden. Kim Wigaard er en fleksibel artist i Norges musikkbransje. Han har opptrådt i både musikal, revy, opera og kabaret verden over. Fra Den Norske Opera og Ballett, Off-Broadway i New York og som solist for et utsolgt Oslo Konserthus.

Etter bred utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Manhattan School of Music i New York har Kim godt grunnlag for erfaringen han har opparbeidet seg i bransjen. Kim er stadig aktuell med ny egenskrevet musikk, og opptrer jevnlig på cooperate events og festivaler.

Skjønn harmoni

Master of ceremonies, Adam Schjølberg, har ikke ligget på latsiden, til tross for pandemi og karantene.

– Korona- og karantenetiden har gått med til å øke innsatsen i sosiale medier. Se litt over hvem jeg er som komiker og hvilket fokus jeg ønsker å ha der. Og til utforske noen rom og retninger jeg ikke har gjort tidligere, sier Schjølberg, som har fått massiv og positiv respons på sine absurde videoer og innspill.

Men også betraktninger rundt homofobi.

I tillegg til å styre åpningsshowet med erfaren hånd, skal Adam Schjølberg fremføre en ny låt. Sammen med musiker Marius Rypdal har Schjølberg spilt inn en ny versjon av 1993-hitlåta «Sweet Harmony» av gruppa The Beloved.

– For cirka ti-tolv år siden ruslet jeg hjem fra byen på natterstid da jeg møtte en bekjent og vi snakket om denne låta. At den burde tas opp igjen. Det gikk noen år og jeg ble kjent med Marius Rypdal aka dj Mudman og tanken på å finne på noe med den låta dukket opp igjen. Vi lekte litt og la den bort igjen. Syv år etter det, har vi nå brukt tid på å ferdigstille prosjektet. Vi føler begge at låta er så sjukt bra og at den har et budskap som treffer bedre nå enn noensinne.

Adam Schjølberg er ikke i tvil om hva han skal gjøre først av alt når pandemi og restriksjoner er historie.

– Når pandemilivet er over og restriksjonene er borte skal jeg danse. Tett og svett med det miljøet jeg elsker så høyt. Også skal jeg være inntil. Fordi det er så godt.

Åpning av Pride Park, onsdag 23. juni, kl. 20 - 20.45, Spikersuppa i Oslo. Info om billetter og program: oslopride.no

Powered by Labrador CMS