Kai Steffen Østensen fikk årets Homofrydpris fra FRI Agder og Skeive Sørlandsdager: «Hans åpenhet har gitt håp, samtidig som den har gitt et ansikt til alle dem som har kjent at livet virker for vanskelig å leve. Han har særlig gitt unge og kristne skeive en stolt stemme å kjenne seg igjen i.»

– Jeg var en av dem som svarte at jeg ikke ville leve

Da Kai Steffen Østensen gikk på talerstolen i fylkestinget i juni og fortalte at han hadde vurdert selvmord, ble det helt stille i salen. Slik ga Ap-politikeren den dystre levekårsstatistikken for skeive i Agder et ansikt.

Publisert

Nylig flyttet Kai Steffen Østensen og kjæresten inn i ny leilighet i Kristiansand, og de har også utvidet familien med blandingshunden Junior. I dag har han grunn til å smile. Men det har ikke alltid vært sånn.

Han har opplevd at folk har sett ned på ham, at de synes han er ekkel og at de kaster blikk etter ham og roper etter ham på gata. Han har mottatt brev og bøker i postkassa, og han har måttet forsvare at han er den han er, både i media, som politiker og som seg selv.

For noen blir slike opplevelser for vanskelig å leve med. Nesten seks av ti skeive har vurdert å ta sitt eget liv, ifølge kartleggingen «Skeive levekår i Agder» som Østlandsforskning gjorde i 2018. Østensen er en av dem.

– For min del handlet det mye om at jeg følte meg utenfor, og var mye alene. Da er det lett at de vanskelige tankene får grobunn. Her på Sørlandet har nok mange også en snever forståelse av hva det perfekte livet er. Jeg klarte ikke å passe inn i den boksen uansett hvor mye jeg ønsket det, og slik begynner en nedadgående spiral. Nå vet jeg at livet er mer mangfoldig enn som så, men tidligere slet jeg med de vonde og mørke tankene, forteller han.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS