Bøker

Etter 30 år som lærer, tror ikke Agnes Lovise Matre at vi ikke trenger å skrape så mye i toleransen før vi finner fordommene. – Jeg har prøvd å skape Morten slik jeg tror det var, men også slik jeg tror det fortsatt er for mange i dag.

Morten ble aldri meldt savnet

– Det er hjerteskjærende vondt å høre en ung gutt eller jente si at de føler seg skitten og unormal fordi de elsker en av samme kjønn, sier Agnes Lovise Matre. I «Uvigslet jord» tar hun et oppgjør med homofordommer på bygda.

Publisert

Liket av en tenåring blir funnet, en ung gutt som aldri ble meldt savnet etter at han forsvant. Etterforskningen avdekker lag på lag av skyld, skam og unnfallenhet, og truer med å avsløre hemmeligheter som kan få voldsomme konsekvenser for mange i den lille vestlandsbygda Øystese.

– Vi liker gjerne å tro at vi er fordomsfrie og at en aksepterer at folk har forskjellig legning, men jeg hadde en mistanke om at jeg ikke trengte å klore mye i overflaten før jeg fant fordommene, forteller Agnes Lovise Matre som har skrevet om homohatets årsaker og konsekvenser i «Uvigslet jord».

I krimromanen følger vi to historier. I Vavollen i Øystese finner Marte Samland rester av et lik i hagen i 2018. Lensmannen Bengt Alvsaker skjønner raskt at levningene mest sannsynlig har ligget der veldig lenge når han finner et skolebevis fra 1982. Den parallelle historien introduserer oss for Morten Vik, sønn til en av bygdas sentrale politikere, som var homofil og forlot bygda for over 30 år siden. Mens vi får et glimt inn hans liv som 17-åring og hendelsene som førte til hans død, følger vi samtidig lensmannens etterforskning 35 år senere.

Krimromanen er den tredje i Matres serie om lensmannen Alvsaker.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS