Drillarguri ble et synlig ansikt på en dramatisk og livsviktig kamp mot hiv og aids i årene 1991-1997.

Tamburmajor i drillarguri

Drillarguri, Norges og kanskje verdens eneste drillpikekorps med homoseksuelle menn, spritet opp homotogene og sitt alvorlig budskap med plisséskjørt og høye kneløft. Ole Håvard Voicu-Lundvold var med som tamburmajor fra starten.

Publisert Sist oppdatert

På et sikrere sex-seminar i Drøbak i begynnelsen av hivepidemien, fikk Stein Ove Breen gehør hos de andre deltakerne om at sikrere sex bokstavelig talt måtte drilles inn i hodene på homsene. Han selv var dreven i gamet, takket være timer med drillstaven ute på tunet i barndomshjemmet i Ålen utenfor Røros.

Tilbake i Oslo kjøpte Breen ti drillstaver, kalte sammen homsene fra seminaret og slik ble Drillarguri født i januar i 1991. Debuten deres skjedde på Dizzie Showteater i Oslo under kåringen Drag Queen of the Year samme år.

Uniformene laget de selv på faste samlinger på kafeen Molina i Homohuset på St. Olavs plass. «Vi satt å bretta plissé med teskje i timevis. Det var før vi visste at man kunne kjøpe ferdigbretta plissé», fortalte Breen i et intervju med Blikk i juli 1993.

Siden møttes Drillarguri fast to ganger i uka til to timers øving. De fortsatte også med plissé-verkstedet, nå med porno på tv-skjermen for å holde moralen oppe.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS