– Min religiøse tro forteller meg at jeg kunne elske hvem jeg vil, sier Yussuf utenfor en moské i Kairo – i landet der sånne som han kan fengsles i opptil fem år.

Forsøk på flukt

Blikk traff lhbt-aktivisten Yussuf Rezk på avskjedsfesten hans hjemme i Kairo. 19-åringen var redd, men også glad fordi han snart skulle våkne til frihet i London.

Publisert Sist oppdatert

Under Den arabiske våren i 2011 runget ropet om forandring i Kairos gater. Millioner av mennesker krevde demokrati. De ville også ha frihet, likhet og brorskap. Opprøret førte til at president Mubarak ble avsatt.

Seks år senere er lite forandret. Ytterliggående islamister har befestet sin stilling i Egypt. For lhbt-personer har situasjonen blitt enda verre. Yussuf Rezk (19) er blant de ytterst få som har stilt opp i media med navn og bilde som «shezoz», som brukes om homoseksualitet på arabisk og betyr «unormal».

Vodka eller rødvin?

Klokka sju en fredagskveld er det stille før «stormen» i Kairos natteliv. Yussuf og kompisen Mahmoud deler en sliten sofa i sjette etasje sentralt i byen. Bare et par steinkast fra Tahrir-plassen, der revolusjonen startet og Mubarak ble styrtet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS