MGP

– Ikke lett å være bifil

«Det var ikke så lett å være bifil i en liten by i Italia, der jeg også vokste opp», sier Norges Eurovision-håp Alessandra Mele.

Alessandra Mele.
Publisert Sist oppdatert

Alessandra Mele (20) gikk rett til topps i helgens MGP-finale. Hun sanket både publikumstemmer og stemmer fra den internasjonale juryen. Hun var lenge forhåndsfavoritt, noe som viste seg da låta ble en global TikTok-sensasjon. Vinnerlåten «Queen of Kings» har siden slipp hatt en eksplosiv vekst og strømmer i skyhøy fart oppover listene.

Den har for øyeblikket blitt strømmet over seks millioner ganger, som den mest strømmede finalistlåten i hele Europa. Det er takket være TikTok, hvor låten går viralt i både Europa og USA, med over 72 millioner visninger og 6200 videokreasjoner. I dag ligger låten på nummer fem på Spotifys topplister, som den høyest plasserte MGP-låten i Norge. På TikTok har «Queen of Kings» over syv millioner likes, i tillegg til 1,6 million totale visninger på YouTube.

Lettere å være seg selv

20 år gamle Alessandra Mele er en norsk-italiensk artist og låtskriver, som har tilbrakt mesteparten av livet i Italia. Da hun ønsket å komme nærmere sin norske familie og videreutvikle interessen for musikk, bestemte hun seg for å flytte til Norge etter å ha fullført videregående for to år siden.

Som barn begynte Alessandra å synge, danse og lage mat sammen med sin mor til lyden av Frank Sinatra. Allerede som 6-åring deltok hun i sin første sangkonkurranse og vant med ABBA-klassikeren “Dancing Queen”. Det viste seg at Alessandra elsket å stå på scenen, som var det eneste stedet hun kunne være seg selv. Hun deltok i The Voice i 2022, hvor hun fikk mye skryt for sin unike stemmeprakt. Hun bor nå i Lillehammer og studerer på musikkskolen LIMPI.

I et intervju med Dagsavisen forteller Alessandra at låta handler om å være seg selv.

«Og om å ikke være redd for det vonde, men bruke det for å kunne reise seg igjen. Det kan tolkes i mange retninger, men i mitt tilfelle, handlet det om identitet. Det var vondt å akseptere egen seksualitet», sier hun og forteller om en vanskelig tid under oppveksten i Italia.

«Det var ikke så lett å være bifil i en liten by i Italia, der jeg også vokste opp. Heldigvis har jeg klart det nå, og det hjelper at Norge er et fantastisk åpent land. Her er det lettere å være seg selv.»

Den internasjonale Eurovision-finalen i Liverpool går av stabelen i mai.

Powered by Labrador CMS