Eurovision

Ukrainas Eurovision-artist: – Det som skjer i vårt land, er del av låten

– Det som skjer i vårt land, er en del av låten, sier Jerry Heil, med i duoen som framfører Ukrainas Eurovision-bidrag i Malmö i mai.

Sangeren Jerry Heil (t.v.) og rapperen alyona alyona stiller for Ukraina i Eurovision. Nøklene symboliserer alle ukrainere som har mistet husene sine til russernes bombing, men beholder nøklene som et håp om fremtiden.
Publisert

– Noen sier man ikke får lov å snakke om krigen i denne konkurransen. Vi forstår det, men det er litt rart når det som skjer i vårt land, allerede er en del av sangen. Den var skapt under bombing, så det ville vært en løgn om vi lukket øynene og sang en munter sang, sier Heil til SVT.

Hun og rapperen alyona alyona skal framføre låten «Teresa & Maria», som handler om «hellige divaer». Den er blant favorittene i årets Eurovision-konkurranse og ligger høyt på bookmakernes lister. Samtidig foregår det en fullskala krig i hjemlandet Ukraina.

Jerry Heil sier de med sangen vil «inspirere til noe som kan samle verden», mens makker Aliona Savranenko, som opptrer som alyona alyona, legger til:

– Musikk er virkelig myk makt. Så vi gjorde en låt med et sterkt budskap om å forene verden.

Duoen fortalte nylig til nyhetsbyrået AP at de på vegne av landet sitt trenger å være synlige for verden. Ukraina har i senere år brukt sangkonkurransen til å vise at landet har en særegen kultur, i strid med Russlands president Vladimir Putins uttalelser om at Ukraina ikke eksisterte som noen egen enhet før Sovjet-tiden.

– Vi må vise at selv nå, midt under en krig, utvikler vår kultur seg, og at ukrainsk musikk er noe verden venter på å oppdage. Vi må spre den, dele den og vise folk hvor sterke kvinner og menn er i vårt land. Vi er her fremdeles, sier Jerry Heil.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS