Hvis Amanda Lepore skulle gi seg selv som 15-åring ett eneste råd, så ville det kort og greit være: «Det du gjør, er helt riktig. Fortsett med det.»

Amanda Leporte

Verdens mest berømte transkjønnede kvinne har regjert New Yorks klubbliv siden tidlig 90-tall. Selvfølgelig lager nattas dronning aldri mat eller gjør husarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Amanda Lepore er litt av et syn. Som en oppblåsbar dukke av beste kvalitet, inspirert av ikoner som Marilyn Monroe og Jessica Rabbit. Hun har også et yrke av de sjeldne. Hun får betalt idet hun entrer et rom, med leppene først. Med sine 1,57 meter er det ikke høyden som gjør at hun ruver i landskapet. Det er snarere brystene og rumpeballene hennes. Designet for å gi en wow-faktor – og «wow»-ene sitter løst når Lepore åpenbarer seg.

Blikk møter Amanda Lepore i øverste etasje på Elsker i Oslo. Lepore er hyret inn som vertinne for Dianafestivalen, som utestedet arrangerte i september. Her har hun fått sin egen suite i øverste etasje over klubben. Den er sparsommelig innredet, med rød sofa, mørke vegger, tunge fløyelsgardiner og en lysekrone. Lepore strekker armen elegant ut når Blikk hilser.

– Hyggelig å møte deg, sier den lille timeglassformede skikkelsen med den bleke huden, Marilyn Monroe-frisyren og de store, røde leppene.

Kroppen hennes er svøpt inn i paljetter og krystaller, som er hennes verk.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS