– Vi fant ut at det er forsket lite på homofile fotballspillere, og vi fant heller ikke tall på hvor mange som legger fotballskoene på hylla fordi de er homofile, sier Andreas Koschinski Kvisgaard.

«Ingen» er homo

En anonym homofil fotballspiller på Gaysir ble rollemodell for «Ingen er homo i 2. divisjon». – Gjennom han fikk vi innblikk i frykten og redselen han kjenner på, forteller skuespiller og regissør Andreas Koschinski Kvisgaard.

Publisert Sist oppdatert

Et år før han skulle levere bacheloropp­gaven sin ved skuespillerutdanninga på Westerdals Oslo ACT ved Høyskolen Kristiania, begynte Andreas Koschinski Kvisgaard å tenke på hva oppgaven hans skulle handle om. Da han dro på jazzfestivalen i Molde, møtte han tilfeldigvis Carl Morten Amundsen.

– Han er sjefdramaturg ved Det Norske Teatret i Oslo, så det var naturlig å be han om råd. Jeg hadde egentlig sett for meg å få hjelp til å finne en tekst jeg kunne bruke i oppgaven, men da vi møttes igjen i Oslo så utfordret han meg til å skrive selv. Det hadde jeg aldri gjort tidligere, så det var litt skummelt, forteller Koschinski Kvisgaard til Blikk.

Møtet mellom de to endte med at de sammen skrev «Ingen er homo i 2. divisjon». Forestillingen stiller spørsmål ved hvorfor Norge ikke har noen åpne fotballspillere, hvorfor ingen står fram, og hva det er som gjør dette så vanskelig.

«Ingen» på Gaysir

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS