Chemfriendly og Sex og samfunn markerer Verdens overdosedag

Dragartist Tanja McKenzie og Big Daddy Karsten stiller opp for Chemfriendly og Sex og samfunn på Verdens overdosedag 31. august.

Publisert Sist oppdatert

Det blir show, konsert og infotainment på Elsker tirsdag 31. august som tiltak for å forebygge overdoser, samt å forebygge andre risikable situasjoner som følge av illegal rusbruk.

Aktivistgruppa Chemfriendly oppstod fordi de så et behov for å spre informasjon om rusbruk. Rusbruk er også en del av det skeive miljøet, men moralske pekefingre og fordømmelse er ifølge aktivistene ikke riktig strategi.

– Vi vil at skeive rusbrukere skal ta vare på helsen sin og det viktigste er å forebygge overdoser. I møte med oss er det derfor kun kjærlighet, kunnskap og brukerutstyr å få, sier Andrés Lekanger i Chemfriendly.

– Og vi er takknemlig for at Elsker samarbeider med oss slik at vi kan spre info om risikoreduserende rusbruk.

Chemfriendly drives av aktivister, hvorav flere har fagbakgrunn som sykepleiere og vernepleiere, mens andre jobber innen rusomsorgen.

– Vårt mål er å forebygge overdosedødsfallene vi har sett i større europeiske byer som har hatt chemsex-trenden over lengre tid, som London og Berlin, forteller Lekanger.

For å få til dette mener Chemfriendly at man må nå ut til MSM (menn som har sex med menn) med informasjon om forholdsregler dersom man velger å ruse seg på illegale rusmidler.

– Vi vet at blant en del av gjestene i det skeive utelivet er MDMA og kokain populære rusmidler. Derfor fokuserer vi på hva som er viktig å gjøre og hva man ikke bør gjøre med hensyn til disse rusmidlene. GHB er et rusmiddel som også er populært blant enkelte skeive, spesielt i chemsex sammenheng. Det er et rusmiddel som er vanskelig å dosere riktig og en vanlig bekymring knyttet til dette rusmidlet er overdoser. Vi gir derfor gode råd om hvordan reduserer risiko for overdoser om man velger bruke GHB og hvordan man håndterer en GHB-relatert overdose dersom noen andre utsettes for det.

I tillegg til Chemfriendly og deres informasjonsmateriell og brukerutstyr er det et nytt tilbud på trappene for målgruppen.

– Sex og samfunn lanserer et nytt samtaletilbud for chemsex-deltakere, i samarbeid med Chemfriendly Norge. Sex og Samfunn er til stede på arrangementet og vil gi ytterlig informasjon om tilbudet, sier Andrés Lekanger til Blikk.

Chemfriendly – infotainment og konsert. Tirsdag 31. august kl. 20, Elsker, Kristian IVs gate 12, Oslo.

Info: Chemfriendly – infotainment og konsert

Powered by Labrador CMS