Podkast

– Anbefales

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) hadde aldri lyst på barn. Men så tok hun valget sammen med en homofil kompis, forteller hun i podkasten «Familiekoden».

«Det vil jeg anbefale på det varmeste til alle som av en eller annen grunn ikke vil ha barn i den vanlige parkonstellasjonen», sier Anette Trettebergstuen i podkasten «Familiekoden».
Publisert Sist oppdatert

«Jeg hadde egentlig aldri lyst på barn. Har aldri hatt noe interesse for barn, egentlig», sier Anette Trettebergstuen (42) i podkasten «Familiekoden».

Den tidligere kultur- og likestillingsministeren åpner opp om hva som endret seg og hvordan hun endte opp med å få barn med en homofil kompis, til tross for at hun egentlig ikke var interessert i det. For én dag snudde plutselig den opprinnelige tankegangen.

Trettebergstuen ble mamma til sønnen Gustav sommeren 2017, og sønnens ankomst var nøye planlagt, forteller Trettebergstuen i den ferske podkastepisoden.

Hun var 34 da hun ble «besatt» av tanken på å bli mamma.

«Da jeg var 34 så var det akkurat som at biologien bare tok meg, grep fatt i meg og røsket i meg og bare «du må ha barn». Så jeg ble besatt, og fikk det for meg at jeg må ha barn og at det sikkert snart er for sent», sier hun i podkasten.

«Jeg bestemte meg for at jeg ville prøve å få barn, og at jeg ville ha barn med en homofil mann», sier hun.

Valget falt på en bekjent, Christian Berg, som gjennom «prosjektet» ble en nær venn. De gikk flere turer sammen og diskuterte alt mellom himmel og jord hva gjelder barn, barneoppdragelse, verdier og praktiske ting, før de bestemte seg for at de skulle gå videre med saken og få barn sammen.

«Det vil jeg anbefale på det varmeste til alle som av en eller annen grunn ikke vil ha barn i den vanlige parkonstellasjonen. Eller for eksempel homofile menn, som må ut og lete etter alternative løsninger», sier hun i episoden, og legger til at hun tror det er nok med ett barn for hennes del.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS