Kjendis

Emma Portner med kjærlighetshyllest til Trettebergstuen

«Tusen takk, Anette, for at du velger å danse dette livet med meg.»

«So many dances have lead me to this improbable, challenging, voluminous, gorgeous and humbling now. Thank you Anette for choosing to dance this life with me. It’s an honour to get to love you and I simultaneously. That’s where and how I always desire to be. Remaining open for the miracle», skriver Emma Portner på Instagram.
Publisert

Den kanadiske kjendisdanseren Emma Portner (28) takker Anette Trettebergstuen (42) i et innlegg på Instagram.

Tidligere i sommer postet Trettebergstuen et bilde av Portner liggende i et badekar. Portner kommenterte posten med «Love you bunny».

Nå har Portner selv delt bilder av seg selv og Trettebergstuen med sine over 263.000 følgere på Instagram.

Danset i operaen

Den kanadiske koreografen Emma Portner (28) ble kjent over natten da hun som 16-åring koreograferte og danset i videoen «Dancing in the Dark». Den fikk mange hundre tusen visninger på YouTube og førte til samarbeid med artister som Justin Bieber, Maggie Rogers og Blood Orange. Portner har skapt dans for alt fra Netflix, Apple til Guggenheim-museet, og har også koreografert en musikal på West End i London.

Hennes nye, «Some Girls Don’t Turn», ble nylig vist på Den Norske Opera og Ballett, og var «astronomisk stort», ifølge Portner selv. Blant annet fordi det stod hele 24 dansere fra Nasjonalballetten på scenen.

Tittelen «Some Girls Don’t Turn» kommenterte ballettverdenens forhold til kjønn og kjønnsidentitet.

«Noen dager har jeg mest lyst til å gjøre guttenes koreografi, andre dager kvinnenes, eller kanskje noe helt annet og nytt. Så da har vi både jenter som ikke kan gjøre piruetter og jenter som ikke vil gjøre piruetter», sa Portner om forestillingen.

Gift med Elliot Page

Emma Portner var tidligere gift med skuespiller Elliot Page, kjent fra filmer som «Juno» (2007) og «Inception» (2010).

Portner og Page møtte hverandre via Instagram i 2017. Page hadde sett en av dansevideoene til Portner, og sendte en melding. Senere samme år laget de videoer sammen som de postet på Instagram, og de møtte opp på filmpremierer sammen.

De giftet seg i januar 2019. I 2020 gikk de hver til sitt, og kort tid etter sto Page fram som transmann, med full støtte fra Portner.

 

Powered by Labrador CMS