Lhbt-midler

Regjeringen dobler støtten til skeive organisasjoner

I neste års statsbudsjett foreslår regjeringen å øke størrelsen på den såkalte lhbt-potten med 15 millioner kroner.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) møtte tirsdag 4. oktober lederne for flere skeive organisasjoner.
Publisert Sist oppdatert

I statsbudsjettet for 2023 vil de skeive organisasjonene få økt støtte. Regjeringen foreslår en økning på 15 millioner kroner, noe som er nær en dobling fra 2022.

«Alle i Norge skal få være seg selv og leve frie og trygge liv. Derfor prioriterer vi nå et kraftig løft i støtta til de skeive organisasjoenen», sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) til NRK.

Regjeringen foreslår blant annet å doble tilskuddet til Oslo Pride, fra én til to millioner kroner.

«Det er det største Pride-arrangementet i landet. De gjør også et fantastisk arbeid med å inspirere og lære opp andre Pride-arrangementer rundt om i landet, om hvordan de kan samle folk, og feire og markere politiske kamper», sier Trettebergstuen.

Mener regjeringen satser på skeive

I fjor var de skeive organisasjonene misfornøyde med Støre-regjeringens statsbudsjett. I 2022 ble potten økt med to millioner sammenlignet med 2021. Økningen den gangen var mye lavere enn det som ble forespeilet i forkant.

I år er Inge Alexander Gjestvang, leder i Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI), langt med fornøyd med tildelingen.

«Det er mye som driftes på frivillighet, og det er vi som har mulighet til å gjøre et viktig stykke arbeid. Derfor er det veldig deilig å se at regjeringen nå satser og styrker den såkalte lhbt-potten», sier Gjestvang.

Pengene skal brukes til å videreføre arbeidet organisasjonene gjør i dag, ifølge NRK.

«Å jobbe for politisk påvirkning, å få endring i de sakene som gagner våre liv, for eksempel et verdig behandlingstilbud til transpersoner og innføring av en tredje juridisk kjønnskategori. Samtidig må vi fortsette å styrke frivilligheten og de møteplassene der vi kan være trygge og ha et fellesskap», sier Gjestvang.

Powered by Labrador CMS