Denne blå plaketten henger utenfor Holy Trinity Church i York der Anne Lister inngikk det hun så på som et ekteskap, med Ann Walker i 1834.

Et lesbisk Mekka i Halifax

I april valfarter lesbiske fra hele verden til Halifax i England for å feire 229-årsdagen til Anne Lister, som «Gentleman Jack»-serien handler om.

Publisert Sist oppdatert

– En venn har kalt Anne Lister Birthday Weekend for lesbiskes svar på Woodstock- festivalen, og jeg tror hun har rett – med unntak av at ingen trenger å sove ute i søla, sier Pat Esgate, som har tatt initiativet festivalen i april. Hun har også laget en reisegudie, «The Anne Lister / Ann Walker Tour of Halifax and York», basert på egne erfaringer fra å følge i parets fotspor.

– Det blir fem dager pakket med turer, foredrag, fester og besøk til ethvert Lister og Walker- sted som er tilgjengelig, forteller Esgate.

Det var BBC/HBO-serien «Gentleman Jack» som startet det hele. Serien som hadde premiere i fjor vår, kretser rundt kjærlighetsforholdet til Anne Lister og Ann Walker for nesten 200 år siden, og slo an som ingen annen blant lesbiske verden over. I dag er det flere store fan-grupper på sosiale medier, den største på Facebook med over 10.000 medlemmer.

Lister Sister er blitt et begrep og ikke før var de første episodene sendt i USA, før de første amerikanske turistene sto på stasjonen i det som en gang var et senter for korn-, ull- og bomullsindustrien med tradisjoner tilbake til 1400-tallet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS