Bok

Livet hun levde satte forfatterskapet i skyggen

Annemarie Schwarzenbach var ulykkelig forelsket i datteren til Thomas Mann, gift med en homofil fransk diplomat og skrev bøker familien brente etter hennes for tidlige død.

Publisert Sist oppdatert

I 1931, første gang boka «Vener av Bernhard», blir utgitt, befinner den vestlige verden seg i store økonomiske problemer, og sterke krefter råder på både høyre- og venstresida av politikken – ikke helt ulikt sitasjonen verden befinner seg i nå. 

Den gang, i et urolig Europa, klamrer gjengen unge, bohemske overklasseungdommer, forfatteren Annemarie Schwarzenbach er en del av, seg til håpet om de skal være i stand til å gjøre verden til et bedre sted. 

En verdenskrig er over, en ny er i emning. Uroen kjennes på kroppen. De trenger derfor å tro at noe annet er mulig, en annen verden, andre holdninger, et friere liv og å kunne elske den en vil. 

Lærarane våre kan ikkje noko for at verdiar som ein før heldt for eviggyldige, og som dei representerte, no er blitt forkasta. Vi kan ikkje noko for at vi ikkje vil tru på forkasta verdiar. – Vener av Bernhard

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS