Urix

Fordømmer EUs lhbt+politikk

Ungarns statsminister Viktor Orbán har i et nytt angrep fordømt EU for å ha en offensiv lhbt+politikk og utgjøre en trussel mot tradisjonelle kristne verdier. Retorikken han bruker er hentet fra høyreekstreme konspirasjonsteorier.

Viktor Orbáns anti-lhbt+politikk var tema for Budapest Pride Paraden, lørdag 15. juli, der tusenvis av mennesker samlet seg i protest mot statens fiendtlighet mot den skeive befolkningen.
Publisert

Da Viktor Orbán talte på Bálványos Free Summer University and Student Camp-festivalen i Băile Tușnad, Romania, benyttet han anledningen til å angripe EUs lhbt+politikk, skriver pinknews.com

Victor Orbáns homo-propagandalov behandles nå i EU-domstolen. Diskriminering av seksuelle minoriteter er i strid med EUs lover og traktater.

Festivalen som skulle være en plattform for politisk dialog og grenseoverskridende samarbeid mellom ungarere og rumenere, har de siste årene blitt en politisk arena for Orbáns parti Fidesz.

I talen brukte Orbán retorikk fra høyreekstreme konspirasjonsteorier.

«EU avviser kristen arv, utfører en erstatning av befolkningen via migrasjon ... og gjennomfører en LHBTQ-offensiv», sa Orbán.

Den såkalte erstatningsteorien hevder at den politiske venstresidens innvandringspolitikk er en politisk maktstrategi for å erstatte hvite kristne mennesker med ikke-hvite mennesker.

Orbán fortalte publikum at de «ikke hadde noe annet valg» enn å «kjempe» for å forsvare det han så på som tradisjonelle kristne verdier, og at hans nasjonalistiske regjering ville beskytte landets kristne røtter.

Søksmål

Siden Orbán i 2021 innførte homo-propagandaloven har blitt den brukt av hans regjerende Fidesz-parti til både å sensurere bøker og oppfordre til hatkriminalitet mot skeive så vel som å angripe EUs lhbt+politikk.

Luxembourgs statsminister Xavier Bettel har gått hardt ut mot Victor Orbán og Ungarns anti-lhbt-lovgivning.

EU har tatt Ungarn til EU-domstolen og anlagt søksmål for homo-propagandalovens diskriminering på grunnlag av seksuell identitet og kjønnsmangfold. Diskriminering av seksuelle minoriteter er i strid med EUs lover og traktater. Ungarn har møtt søksmålet med motkrav og hevder at loven er et nasjonalt anliggende.

Ut av EU

Andre medlemsland i EU tar nå til orde for å frata Ungarn medlemskapet. Den nederlandske statsministeren Mark Rutte sagt at Ungarn burde utvises fra EU om de ikke endrer lovgivningen.

Luxembourgs statsminister Xavier Bettel, som selv er åpent homofil har sagt at han «skammes seg over å se at noen av [hans] kolleger ønsker å vinne stemmer på bekostning av minoriteter».

«Hvis det er noen i dette parlamentet som tror du blir homofil av å se på TV, hvis det er noen som tror du blir homofil av å høre på en sang, så beviser du at du ikke har forstått noe», sa Bettel i en tale til parlamentsmedlemmer i april. 

«Det vanskeligste for en homofil er å akseptere seg selv … Vi krever ikke medlidenhet, vi krever ikke solidaritet, vi krever ikke medfølelse. Vi krever bare respekt.»

Powered by Labrador CMS