Bok

Luke Edward Hall illustrasjon fra «300,000 Kisses» av historien om Iphis og Ianthe som visstnok er den eneste mytologiske beretningen om kvinnelig begjær av samme kjønn, ikke bare i Ovid (43 f.v.t. – 17/18 e.v.t.), men i hele den gresk-romerske mytologien.

Antikk kjærlighet i ny drakt

Publisert

I den nye antologien «300,000 Kisses - Tales of Queer Love from the Ancient World», laget av den irske poeten Sean Hewitt og den engelske kunstneren og designeren Luke Edward Hall, presenteres 40 historier, essays og dikt om skeiv kjærlighet fra antikkens litteratur. 

I århundrer ble bevis på skeiv kjærlighet i den antikke verden (ca. 700 f.v.t til 500 e.v.t) ignorert eller undertrykt. Selv i dag er bare noen få kjente fortellinger allment kjent, som det romantiske forholdet mellom Akilles og Patroklos i Homers «Iliaden», den lengtende kjærligheten i Sapfos tekster og det androgyne mennesket introdusert i Platons «Symposium». 

Men det finnes en skeiv og rik litterær tradisjon med gresk og romersk kjærlighet som strekker seg langt utover de mest kjente historiene. Det er disse som var utgangspunktet for homofile Hewitt og Hall da de tørket støvet av den klassiske kanonen og ga den skeive kjærligheten nytt liv.

«Penguin har eksperter på klassisk litteratur som hjalp meg med å velge historiene. Etter det oversatte jeg en eller to tekster og sendte dem til Luke som illustrerte dem», forteller Hewitt om bokprosjektet som tok to år å fullføre.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS