Gayming

GLAAD samarbeidet med Respawn Entertainment da de skapte Catalyst, den første translegenden i nominerte «Apex Legends».

Nominert til spillenes Oscar

Seks av årets ti spill som er nominert i kategorien «Outstanding Video Game» har trans- og/eller ikke-binære karakterer.

Publisert

DEN AMERIKANSKE lhbt+-organisasjonen GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) som deler ut skeive priser til medie- og underholdningsbransjen, har nylig gått ut offentlig med årets nominasjoner i spillbransjen.

Ifølge organisasjonen, skal «GLAAD Media Awards for 34. gang anerkjenne og hedre media for deres rettferdige, nøyaktige og inkluderende representasjoner av lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og skeive (LGBTQ) og problemene som påvirker skeive liv.»

Spill er en relativt ny priskategori i GLAADs årlige Media Awards, de begynte med den i 2019. Spillprisen har tidligere fått en del beskyldninge, spesielt i 2019 og 2020, om at de favoriserer mainstream Triple-A videospill, og kritikerne mener det skjer på bekostning av uavhengig produserte spill som er mye mer spennende og troverdig inkluderende.

Siden starten har prisen blitt delt ut til fem videospill. I fjor gikk prisen til «Life Is Strange: True Colors», utviklet av Deck Nine og utgitt av Square Enix.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS