Intervju

Før Bree Fram begynte i U.S. Space Force, jobbet hun 18 år i Luftforsvaret. Hun har tjenestegjort i både Qatar og Irak, og i store deler av sin karriere har hun holdt sin identitet skjult.

DA FRAM STO FRAM

At familien også kom ut da Bree Fram sto fram som trans, var hun ikke forberedt på. Kona mistet mange av sine beste venner, og familien sluttet å snakke med henne. – I dag har familien det bra, og jeg er blitt en bedre leder, sier oberstløytnanten.

Publisert

30. juni 2016 tok Bree Fram steget ut av skapet som transkvinne. Samme dag kom forsvarsminister i Obama-administrasjonen, Ashton Carter, med en offisiell kunngjøring om at alle amerikanere som når opp til den militære standarden, er velkomne i Forsvaret. Forbudet mot transpersoner var dermed offisielt opphevet. 

– Jeg hadde først tenkt gå og høre på forsvarsministerens tale, men så valgte jeg å følge det digitalt. Da han var ferdig med talen, hadde jeg skrevet en melding om at jeg nå kom ut som transkvinne. Jeg sendte den til alle mine kolleger, og postet den på Facebook til familie og venner. 

Etter at meldingen var sendt, løp hun med hamrende hjerte ned på treningssentret under Pentagon, populært kalt «kirkegården». Der kastet hun seg på en crosstrainer og jaget av gårde mens pulsen løp løpsk. 

– Jeg kjørte så hardt på at jeg var sikker på at hele maskinen kom til å ryke. 

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS