Pride

Arendal på Skeiva

Den skeive og Grammy-nominerte artisten Tora spiller på årets Arendal på Skeiva.

– Det skrives nok om at det å komme ut er vanskelig, trist og leit. Jeg trenger ikke å hive meg på den vogna, sier Tora Dahle Aagård. Lørdag 9. september spiller hun på Arendal på Skeiva.
Publisert

Arendal på Skeiva inviterer til fest og protest 7.- 9. september.

Festivalen frister med konsert med Tora, politisk debatt, live podkast med Tut og Mediekjør, og scenekunst med Batty Bwoy.

Arendal på Skeiva er den eneste festivalen i Arendal hvor alle samles på tvers av legning, etnisitet, kjønn, sosiale grupper og funksjonsvariasjoner, og det ønskes velkommen til en antirasistisk festival hvor alle arrangementer tar plass i lokaler som er universelt utformet.

Det gjennomgående temaet under årets Arendal på Skeiva er «5 år etter; Hva har skjedd?»

Det er nemlig fem år siden Arendal kommune fikk levert dystre resultater fra forskningen om skeives levekår i Agder. Hva har resultatene fra forskningen klart å endre? Er Arendal en by som legger til rette for samfunnsutvikling, velferd og tjenester som møter en mangfoldig befolkning med ulike behov?

– Det handler ikke om å kunne elske den man vil. Det handler om å kunne være den man er i alle omgivelser og alle miljøer, sier Hege Haraldsen, leder av Arendal på Skeiva.

Torsdag 7. september besøker den populære podkasten Tut og Mediekjør Arendal på Skeiva. Eva Sannum og Svein Tore Bergestuen står bak podkasten, hvor de viser frem hvordan journalister jobber bak overskriftene du leser hver dag. På livesendingen på festivalen vil Tut og Mediekjør med gjester ta et dypdykk inn i medias dekning av homo, trans og skeivhet generelt.

Fredag 8. september kommer danseforestillingen «Batty Bwoi» av og med Harald Beharie til Arendal. «Batty Bwoy» er en av årets aller mest hyllede og omtalte danseforestillinger, med nominasjoner til både Heddaprisen og Kritikerprisen har forestillingen begeistret på turné i Norge og Europa.

Lørdag 9. september står selveste Tora Dahle Aagård, bedre kjent som artisten Tora, på scenen i Arendal kulturhus. Tross sine 28 år har hun allerede stått på scenen i Londons egen storstue Royal Albert Hall, delt hovedscenen under verdens største virtuelle gitarfestival med legender som Joe Bonamassa, Carlos Santana, St Vincent og John McLaughlin.

Tora fikk Adresseavisens Musikkstipend i 2021. Samme år var hun gjesteartist under Adam Douglas’ populære juleturné «An American Holiday», og suksessen ble gjentatt i 2022.

Paraden går også lørdag 9. september, og starter på Munkehaugen med oppmøte kl. 13.30. Paraden ender ved Sam Eydes hvor paradeshowet vil være. På paradeshowet blir det blant annet liveshow med Jenny Zett som snudde hoder med sin opptreden på The Voice tidligere i år.

Arendal på Skeiva avsluttes med Pride Party på Munken bar & scene kl. 19, hvor dj Frk.Skaiaa og dj Dinah Myte står for musikken.

Info og fullt program: arendalpaskeiva.no

 

Powered by Labrador CMS