Arkitektur

Hva er et skeivt bygg?

Studenter ved Arkitekthøgskolen i Oslo inviterer torsdag til temakveld om skeiv arkitektur, design og landskapsarkitektur.

Arkitektstudentene Mathias Sagvik og Felicia Hexeberg er begge er opptatt av å utforske hva skeiv arkitektur kan bety. Sammen har de tatt initiativ og organisert temakveld om emnet.
Publisert

Arkitektstudentene Mathias Sagvik og Felicia Hexeberg inviterer til temakveld på Arkitekthøgskolen med overskriften «Let’s talk about queer architecture, design and landscape.» 

I en pressemelding forklarer studentene at de « selv har opplevd det som utfordrende å finne ressurser, prosjekter, teori og støtte rundt skeiv arkitektur, design og landskapsarkitektur». Derfor har de invitert mennesker som har «dykket dypt i både referanser og praksiser, og som kan løfte tematikken opp og fram.»

Hvis du spør deg om hva skeiv arkitektur, design og landskap egentlig er, så har du kommet til riktig sted. I pressemeldingen skriver de videre:

«Vi synes det kan være vanskelig å finne et konkret svar på hva skeiv arkitektur er/kan være. For finnes det noe som heter et skeivt bygg, en skeiv gate eller en skeiv byplan? Og hvordan skulle i såfall dette bygget, gaten eller byplanen sett ut for å gjenkjenne den som skeiv?» 

I tillegg til paneldebatt og en rekke gjester som skal snakke om temaet, vil det også avsluttes med en fest i regi av det skeive klubbkonseptet Queer Club Community, som Sagvik også er en del av. 

«En ting vi begge har erfart er at når skeive er samlet, synlige og frie skapes atmosfæriske «skeive rom», som oppleves trygge og inspirerende. Noen av de som jobber med skeiv arkitektur prøver å finne ut hvordan arkitekturen kan bidra til å skape disse rommene.» 

Arrangementet skjer på AHO Pub torsdag 25. april klokken 18.00, og det er gratis inngang. 

Les mer om programmet her.

Powered by Labrador CMS