Teater

Disse er nominert til årets Heddapriser

Arne Lygre og Tori Wrånes kan vinne gjev teaterpris. Lygre i flere kategorier.

Tori Wrånes' forestilling «Retro Katt» er nominert til Hedda-prisen for Beste danseforestilling.

Torsdag ble listen over de nominerte til årets Heddapriser lagt frem. Blant de nominerte finner vi Arne Lygre og Tori Wrånes.

Lygre, som tidligere i år mottok Den nasjonale Ibsenprisen 2024, er nominert i to kategorier for det altså allerede prisvinnende stykket «I vårt sted».

Stykket som hadde urpremiere på Nationaltheatret i oktober i fjor, med regi av Sigrid Strøm Reibo, kan vinne både i kategorien Beste scenetekst og Beste teaterforestilling. I tillegg er hovedrolleinnehaver Ragnhild Tysse nominert i klassen Beste skuespiller/medspiller.

Ibesenprisens jury sa blant annet dette om stykket:

«Med «I vårt sted» videreføres og videreutvikles egenartede elementer ved Lygres dramatiske form. Dialogen kan inneholde kombinasjoner av at en karakter sier sine tanker høyt, samt deler sine observasjoner av den andre. Slik skaper karakterene både seg selv og hverandre gjennom ord.»

Terningkast seks

 Tori Wrånes er nominert i kategorien Beste danseforestilling, for stykket «Retro Katt» . Forestillingen var en samproduksjon mellom Carte Blanche og Festspillene i Bergen i samarbeid med BIT Teatergarasjen.

 I «Retro Katt» utspiller handlingen seg i en forstørret hverdag. I scenens sentrum finner man bakenden på en gigantisk katt.

 NRKs anmelder kalte stykket en perle til trøst, undring og håp for verden. Og ga den seks på terningen.

Powered by Labrador CMS