«Oss to» viser hvor vanskelig det kan være å holde på fasaden, men at det kanskje er enda verre å innse at du har levd på en løgn.

Lesbisk psykothriller

Den nye franske filmen med den norske tittelen «Oss to» er en unik og vakker kjærlighetshistorie om to godt voksne kvinner i 70-årene. Filmen har kinopremiere 28. august.

Publisert Sist oppdatert

Sett utenifra ser paret ut til å være to gode naboer. Men i virkeligheten har Nina og Madeleine (Mado) hatt et hemmelig kjærlighetsliv sammen i flere år der de har beveget seg fritt mellom sine to leiligheter vis a vis hverandre øverst i samme oppgang.

Nina har alltid levd alene, mens Mado har to barn og barnebarn. Etter mannens død kan hun nå endelig leve livet sitt til fulle. Men bare nesten. Hun har ennå ikke fortalt sine to voksne barn at hun er forelsket i en kvinne som hun mer eller mindre lever sammen med. Filmen viser samlivet, den lidenskapelige sexen, feriene de nyter sammen og hvordan de morer seg og gleder seg over hverandres selskap. Slike scener er sjeldne i mainstream-filmer der lesbiske par over 50 år er sjeldne – i hvert fall som lykkelige og heftig elskende. Men regissøren Filippo Meneghetti har ikke utelukkende laget en romantisk spillefilm, men også en psykologisk thriller. Lykken deres blir utfordret. Slangen dukker opp i paradiset.

Nina er mer fryktløs av natur og vil at Mado skal komme «ut av skapet». Hun vil at de skal flytte til Roma sammen og starte et nytt liv i en by der ingen bryr seg om hva de og hvem de er. Mado går med på planen, men holder likevel ikke avtalen med Nina. Etter en dramatisk og uventet hendelse blir det vanskeligere for de to å få anledning til å vise hverandre kjærlighet. Parforholdet blir satt på en hard prøve. Nå må de kjempe en kamp på liv og død for å få lov til å holde sammen.

«Oss to» er den italienske regissøren Fillippo Meneghettis første spillefilm. I rollene som Nina og Mado møter vi to av Europas fremste skuespillere. Nina spilles av tyske Barbara Sukowa som er kjent fra filmer av regissørene Fassbinder, Schlöndorff og von Trotta. Martine Chevallier, en av Frankrikes fineste scenekunstnere, briljerer i rollen som Mado.

«To av oss» har norsk kinopremiere 28. august.

Powered by Labrador CMS